Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak - Son Dakika
Eğitim

Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Yaklaşık iki yıldır devam eden "7'den 70'e Siirt Okuyor" kampanyası kapsamında bir okul daha kütüphaneye kavuştu.

24.06.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Eşref Bitlis İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Onur Batğı, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'a bir mektup yazarak, okullarına kütüphane kurulması için destek istedi. Talebi değerlendiren Mütevelli Heyet, Eşref Bitlis İlköğretim Okuluna kütüphane kurulmasına karar verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Siirt'teki öğrencilerin ihtiyaçlarının yer aldığı mektuplara cevap olarak çeşitli etkinliklerle topladıkları yaklaşık 4000 adet kitabı Şehit Org. Eşref Bitlis Ortaokulu'na ulaştırarak minik öğrencilere destek oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın başkanlığında bir heyet, kütüphane açılışı ve bir dizi konferans vermek üzere Siirt'e geldi. Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'na geçerek, kütüphanenin açılışını yaptı.

Vali Ahmet Aydın, "Geçen yıl il genelinde 1 milyon kitap okundu. Bu yıl ise yaptığımız kampanyalarla 2 milyon 311 bin kitap okunarak, çok büyük bir başarı elde ettik. Bu projemizde büyük emek harcayan başta öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt'i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise, "Öncelikle Onur Hocamıza teşekkür ediyorum. Burada kütüphane kurmamıza vesile olduğu için. Bugün aranızda bulunmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sayın Valimizle İstanbul'da görev yaptığı dönemde birlikte önemli projelere imza attık.

Şimdi de bize imkan sağlayarak bu okulumuza katkı yapmaya çalıştık. Bizleri çok iyi ağırladılar. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ben Trabzonluyum, ancak kendimi bir Siirtli olarak görüyorum. Kızım bir Siirtli ile evlidir. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Kurulan bu köprüler çok önemlidir" diye konuştu.

Açılışın ardından UFRAD tarafından "Markalaşma" ve Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından ise "Sigaranın Zararları" seminerleri ile program devam etti.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement