Ödüllü Japon Sanatçı Kitaro, Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ödüllü Japon Sanatçı Kitaro, Türkiye'ye Geliyor

Ödüllü Japon Sanatçı Kitaro, Türkiye\'ye Geliyor

Altın Küre ve Grammy ödüllü Japon sanatçı Kitaro, Doğu Avrupa turnesi kapsamında ilk kez Türkiye'ye gelecek.

31.01.2014 17:35  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Küre ve Grammy ödüllü Japon müzisyen Kitaro, Doğu-Avrupa turnesi kapsamında ilk kez Türkiye'ye gelecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, New Age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden Kitaro, dev orkestrası eşliğinde 4 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde sahne alacak. 

30 yılı aşkın kariyeri boyunca müziğiyle milyonlara ulaşan Kitaro'ya 36 kişilik orkestra eşlik edecek. Konserin biletleri, 3 Şubat'ta tüm Biletix gişeleri ve "www.biletix.com"dan satışa sunulacak.   

Kitaro hakkında :

Lise yıllarında etkilendiği Rock ve R&B türleri sayesinde kendi kendine gitar çalmayı öğrenen Kitaro, 1970'leri Far East Family Band ile "Progressive Rock" albümleri yaparak geçirdi.  Kitaro, bugün dünyanın farklı yerlerindeki milyonlarca insanı derin ruhani bir yolculuğa çıkaran melodik müziğini, 1972'de Avrupa'ya yaptığı bir gezide Alman klavyeci Klaus Schulze ile karşılaştıktan sonra şekillendirmeye başladı.

Schulze'un kendisine tanıttığı "Synthesizer" karşısında şaşkına dönen Kitaro, ülkesine döner dönmez o yıllarda eşi benzeri görülmemiş elektronik sesleri, geleneksel Japon melodileri ve modern batı müziği formlarıyla bir araya getirmek için çalışmalar yaptı. Kitaro'nun bu deneysel çalışmalarının ilk ürünü olan "Astral Voyage" albümü 1978'de yayınlandı ve Kitaro'yu günümüz müziğinin öncü isimleri arasına taşıyan macerasının başlangıcı oldu.

Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müzikal anlayışı sayesinde günümüz müziğini şekillendiren müzisyenlerden biri olan Kitaro, bugün New-Age olarak tanınan müzik türünün öncü isimleri arasında gösteriliyor.

"İpek Yolu", "Cennet ve Dünya" ve "Soong Sisters" gibi filmler için bestelediği dramatik müziklerle dikkatleri üzerine çeken ve "The Light of the Spirit", "Kojiki" ve "Dream"  gibi stüdyo çalışmalarıyla beğeni toplayan sanatçı, 30 yıllık kariyeri boyunca aralarında Golden Globe ve Grammy'nin de olduğu birçok ödüle layık görüldü. 

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ödüllü Japon Sanatçı Kitaro, Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement