Kıteboard Turkısh Open 2014, Gökova'da Başladı - Son Dakika
Spor

Kıteboard Turkısh Open 2014, Gökova'da Başladı

Kıteboard Turkısh Open 2014, Gökova\'da Başladı

Muğla’nın Gökova Körfezi Akçapınar sahilinde Maximum kartın ana sponsorluğunda Kiteboard Turkish Open 2014 şampiyonası start aldı.

17.09.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Gökova Körfezi Akçapınar sahilinde Maximum kartın ana sponsorluğunda Kiteboard Turkish Open 2014 şampiyonası start aldı. 21 Eylül tarihine kadar devam edecek şampiyona üç kategoride yapılacak. Freestyle ve Course Race disiplinlerinin yanında; Sup Board ve Slalom One Hour (Gençler & Master & Grandmaster) kategorilerinde yarışacak sporcular denizde akrobatik hünerlerini gösterecek. Maximum Kiteboard Turkish Open 2014'te Maximum Kiteteam'in başarılı sporcuları Salih Alexander Çakır ve Merve Ceylan da birincilik için mücadele edecek.

Windsurf'ü andıran ancak yelken yerine 'kite' adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan 'Kiteboard' dünyada en yeni ve görsel olarak en çekici su sporu olmasının yanı sıra en son olimpik olan spor dalı olarak da dikkat çekiyor. 'Kiteboard' için en uygun sahillerden biri olan Gökova'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda, 21 Eylül Pazar günü gerçekleşecek final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllerini alacak.

Playmaker ve TYF tarafından düzenlenen organizasyonda, Maximum Kart, Burn, O'neill, NTV Spor, Power FM, MACFit ve Dailymotion Plus'ın sponsorluklarının yanı sıra Kitemaximum, Best, SUP Turkey, Mystic, Ion Camera, Cafe5, Sottovento Restaurant ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin de destekleri yer alıyor.

BERHAN: "YARIŞMALAR ÜÇ KATEGORİDE YAPILIYOR"

Türkiye Yelken Federasyonu Başhakemlerinden Aydemir Berhan düzenlenen yarışlar hakkında bilgi verdi. Berhan, "Yarışmalar üç kategoride yapılıyor. Hafta içi yarışları 7 dakika süre ile her sporcu şovunu sergiliyor ve jürimiz de puanlama yaparak derecelendiriyor. Pazar günü yapılacak Gençler Master Grandmaster yarışması 1 saat sürecek ve en çok turu bir saat içinde atan şampiyon olacak. Hafta içi yarışlara yabancılar dahil 42 katılımcı var. Hafta sonu yapılacak yarışlara ise daha fazla katılım olacaktır. Şu anda Türkiye'nin bir numaralı kite merkezi burası. Dünyanın her yerinden katılım var. Önümüzdeki yıllarda ilkini Kilyos'ta yaptığımız uluslararası yarışmaları burada düzenlemek istiyoruz. Yeter ki bize bu konuda sponsor firmalar destek versin" dedi.

Kiteboard bayanlarda 2008 yılından bu yana şampiyonluğunu koruyan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim elemanı Merve Ceylan, "Türkiye'nin en iyi kiteboard sporcuları burada bir arada. Her sporcu Türkiye şampiyonu unvanını almak için yarışıyor. Gökova dünyanın sayılı kiteboard alanları arasında yer alıyor. Rüzgar çok iyi ve yarışmak için ideal bir ortam var burada. Elimizden geldiğince ülkemizden yeni sporcular yetiştirerek yurt dışındaki yarışmalara hazırlamaya çalışıyoruz. Amacımız uluslararası arenada Türk sporcularının da bu dalda başarılı olduğunu göstermek" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kıteboard Turkısh Open 2014, Gökova'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement