Kiyd İstanbul Şubesinin "Kültür Sohbetleri" - Son Dakika
Yerel

Kiyd İstanbul Şubesinin "Kültür Sohbetleri"

Kültür Sohbetlerinin aralık ayı programına katılan iş adamı Çakar, deneyimlerini anlattı Çakar: "İnsanın bir duruşu olmalı. En büyük sermaye beyindir.

24.12.2013 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesince düzenlenen "Kültür Sohbetleri" etkinliğinin aralık ayı programına katılan iş adamı İsmet Çakar, deneyimlerini dernek üyeleri ve konuk katılımcılarla paylaştı.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltılı etkinliğin açılışında konuşan KİYD İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir, Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çakar'ın öz geçmişiyle ilgili bilgi verdi.

Çakar'ın 1952 yılında Simav ilçesinde doğduğunu, ilkokulu Kalkan beldesinde, ortaokulu Simav Ortaokulu, liseyi Kütahya Teknik Lisesi Kimya Bölümünde bitirdiğini ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunu belirten Bedir, katılımcılara teşekkür etti.

Çakar ise "Başarı İçin; Azim, Adanmışlık ve Çalışmak" başlıklı sohbetinde, lise ve üniversite eğitimi sırasında akşamları hep çalıştığını bildirdi.

Babasız büyüdüğünü ifade eden Çakar, şöyle devam etti:

"Kütahya'da lise tahsilim sırasında okuldan sonra geceleri saat 24.00'e kadar bir otelde katiplik yapıyordum. Kütahya'ya Teknik Lise sınavlarına gelirken hocalarım para toplayıp beni sınava getirmişlerdi. Ortaokuldaki kimya öğretmenimin, bendeki kimyaya olan eğilimimi görmesi, öğretmenimin kimyayı bana sevdirmesi, kimya mühendisi olmamdaki en büyük etkendir. Üniversiteye geldiğimde arkadaşlarımdan fersah fersah önde idim. Yıllar sonra bu öğretmenimi bulup elini öptüm."

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Çakar, özellikle gençlere yönelik bazı prensiplerden bahsetti.

Çeşitli örnekler veren Çakar, şunları kaydetti:

"İnsanın bir duruşu olmalı. En büyük sermaye beyindir. Kimsenin yapamadığını yapmamız gerekir. Her bütçenin bir tasarruf edilebilir tarafı vardır. İlk işime başlarken 30 metrekarelik bir alanda sermayem, Topkapı pazarından aldığım bir matkap ve bir mutfak fırını idi. Şu anda dünya devleriyle rekabet edebilen Çerkezköy'de 110 bin metrekarelik bir fabrikada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atık bertaraf tesislerimiz mevcut. Ülkemizde çevre mevzuatı ve Çevre Bakanlığı yok iken biz bu tesisimizi kurduk. Son sözü ürün söyler." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kiyd İstanbul Şubesinin 'Kültür Sohbetleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement