Kıyı Ege'den Kıbrıs Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Kıyı Ege'den Kıbrıs Çıkarması

Kıyı Ege\'den Kıbrıs Çıkarması

Kıyı Ege Belediler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile belediyeler mevzuatı konulu seminer için Kıbrıs'ta bir araya geldi.

30.01.2015 14:18  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batur ve Heyet aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı binasına bir ziyarette bulundu.

Kıyı Ege Belediler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Birlik Başkanları ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte Kıyı Ege Belediler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen mevzuat bilgilendirme toplantısı için 26- 29 Ocak tarihleri arasında bir araya geldi. Toplantıya Kıyı Ege Belediler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel sekreteri Hurşit Akdemir ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birlik başkanı ve Gönye Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile Birlik üyesi başkanlar katıldı.

Amaç vatandaşa kaliteli hizmet

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile Yapılan Kardeş Birlik Protokolüne istinaden düzenlenen seminerde Yeni Büyükşehir Yasası -Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Personelinin Yargılama Usulleri ve Görev Yetki ve Sorumlulukları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yerel Yönetimler Üzerindeki Rolü ve Yetkileri konuları ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kıyı Ege Belediler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi ile yapılan kardeşlik protokolünü imzaladıklarını hatırlatarak bu protokolü imzalamaktan gurur duyduklarını söyledi. Batur "Geçtiğimiz dönem içerisinde Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Kıyı Ege Belediler Birliğini ortak bir platformda toplamak için bir çalışma gerçekleştirdik ve kardeş birlik olduk. Ege Belediyeler birliği Tekirdağ'dan başlayıp Çanakkale, Ege ve Antalya Muratpaşa'ya kadar 56 Belediyenin bir araya gelerek kurduğu bir birliktir. Birliğin amacı yeni çıkan kanun ve yönetmeliklerin personele anlatılabilmesi için seminer düzenlemek, belediyeler arası birlik ve dayanışmayı sağlamak en önemlisi de bürokratları ile personeli ile bir araya gelerek konuları daha anlaşılır hale gelmesini sağlamak. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği kardeş birlik olduk. Narlıdere Belediyesi olarak ta Güzelyurt Belediyesi ile kardeş belediye protokolünü yakın zamanda imzalamıştık. Karşılıklı bilgi ve tecrübelerimizi hem birlik olarak hem de belediye olarak birbirimize aktararak karşılıklı olarak daha iyi ve kaliteli hizmeti amaçlıyoruz" dedi.

Çok önemsiyoruz

Kıbrıs Türk Belediyeler Birlik başkanı Ahmet Yalçın Benli düzenlenen seminerin kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatarak gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Benli"Bizler Halkımıza belediyecilik hizmetleri verirken üç temel motorla taşıyoruz hizmetlerimizi. Biri bütçelerimizdir. İkincisi Başkanından, işçisine, aracından binasına teşkilat yapımızdır. Üçüncüsü de mevzuatımızdır. Bu üçünü ne kadar iyi kullanırsak o kadar etkin ve başarılı hizmet ederiz. Bu yüzden bu toplantıyı içeriği açısından çok önemsiyor devamının gelmesini diliyorum" dedi.

Belediyecilik zor ve meşakkatlidir

KKTC Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, seminer açılışında yaptığı konuşmada Belediyeciliğin zor ve meşakkatli bir hizmet görevi olduğunu belirterek kaliteli hizmet için çalıştıklarını ifade etti. Güngördü "Anayasa ve Mevzuatlar bizlere yapıp yapamayacaklarımızı bizlere tarif eder. Kıyı Ege Belediyeler birliğine bağlı belediyelerin bilgi ve birikimlerinin Kıbrıs'taki belediyelere aktarılması ve Kıbrıs belediyelerinin sizlerle paylaşılması sorunların daha iyi anlaşılması ve çözümlerin bulunması konusunda çok yardımcı olacaktır" dedi.

Batur, Derviş Eroğlu'nu konuğu oldu

Üç gün boyunca süren seminerin son gününde tüm seminer katılımcıları Lefkoşa, Gazi Magosa, Maraş Bölgesi, Güzelyurt ve Şehitlikleri kapsayan küçük bir Kıbrıs tanıtım turuna katıldılar. Narlıdere Belediye Meclis üyeleri ise kardeş belediye olan Güzelyurt belediyesi ile yapılan özel programa katılarak bir takım ziyaret ve faaliyetlerde bulundular. Kıbrıs programının son gününde Başkan Batur ve Heyet, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliğine ve aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı binasına bir ziyarette bulundu. Ziyarette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Belediye personeline yönelik bu tür eğitim toplantılarının çok önemli olduğunu ve hizmet kalitesinin yükselmesi açısından devam etmesi gerektiğini söyledi. Derviş aynı zamanda Kıbrıs'ta süren baraj yapımı ve Türkiye'den bağlanacak olan boru hattı ile ilgili bilgiler verdi. Birlik Başkanı Abdül Batur ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Kıyı Ege Belediler Birliği heyetini kabul ettikleri için çok teşekkür etti. Batur "Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile kardeş birlik olduk ve ilk çalışma olarak bu mevzuat toplantısını gerçekleştirdik. Karşılıklı çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek için bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak faydalı olmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kıyı Ege'den Kıbrıs Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement