Kıyılardaki Sosyal Tesislere İbadet Yeri de Eklendi - Son Dakika
Güncel

Kıyılardaki Sosyal Tesislere İbadet Yeri de Eklendi

Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklikle ibadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri içerisine eklendi.

26.07.2014 10:46  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yönetmelik değişikliğiyle ibadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri içerisine eklendi.

Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yönetmelikteki "Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri" tanımında yer alan tesisler arasına "ibadet yeri" de eklendi.

Yönetmelik değişikliğinden önce Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri'nin tanımı şöyleydi:

"Kıyıda yapılması zorunlu olan yapı ve tesislere hizmet veren ve kıyının kamu yararına kullanılmasını sağlayan, dalgakıran, kontrol kulesi, deniz feneri, trafo, su deposu, çekek rampası, biyolojik ve kimyevi arıtma sistemi, pis su ve sintine boşaltma istasyonu, elektrik, su, sağlık ünitesi, PTT, fax, TV teçhizatı, yağ ve çöp toplama konteynerleri, yangın şebekesi veya itfaiye tesisi, lift sistemi, saniter üniteleri, otopark, yaya yolları, meydan, yeşil alan, çocuk bahçesi ve park ve benzeri altyapı tesisleridir."

"Yat Limanı" tanımının son cümlesi de yürürlükten kaldırıldı. Yönetmeliğin 14'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "altyapı tesisleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "ibadet yeri" ibaresi eklendi.

Yönetmelikteki "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı" ibareleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak değiştirildi. "Bayındırlık ve iskan müdürlükleri" ibaresi de "çevre ve şehircilik il müdürlükleri" şeklinde düzenlendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıyılardaki Sosyal Tesislere İbadet Yeri de Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement