Kıymet Teyze Parkı Davasında Kaydeden Belediye Temyize Gitmeyecek - Son Dakika
Güncel

Kıymet Teyze Parkı Davasında Kaydeden Belediye Temyize Gitmeyecek

Kıymet Teyze Parkı Davasında Kaydeden Belediye Temyize Gitmeyecek

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan çevreci 75 yaşındaki Kıymet Peker'in direnişiyle gündeme gelen ve İdare Mahkemesi tarafından imar planı iptal edilen alan için temyize gitmeyeceğini açıkladı.

29.12.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan çevreci 75 yaşındaki Kıymet Peker'in direnişiyle gündeme gelen ve İdare Mahkemesi tarafından imar planı iptal edilen alan için temyize gitmeyeceğini açıkladı. Yeni yılda alanın çocuk parkı olarak düzenlenerek 'Kıymet Teyze' adının verileceğini kaydeden Gürkan, "Kamulaştırıp imar planında yeşil alana dönüştüreceğiz. Hukuki süreçten sonra da orasını park haline getirip, Kıymet Teyze ile birlikte açılışını yapacağız" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, 75 yaşındaki Kıymet Peker'in direnişle gündeme gelen çocuk parkıyla ilgili İdare Mahkemesi'nin iptal kararını hatırlattı. Edirne Belediyesi olarak davayı kaybettiklerini, ancak kararı temyiz etmeyeceklerini ifade eden Gürkan, kararın bu nedenle artık kesinleştiğini ve alanın çocuk parkı olarak yeniden düzenleneceğini söyledi.

Bu konudaki sorumluluğu üzerine aldığını belirten Gürkan, "Kıymet Teyze Parkı olarak bilinen yeşil alan ve mahkeme sürecini biliyorsunuz. Edirne Belediyesi'nin yaptığı imar düzenlemesi Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Edirne İdare Mahkemesi'nin Kıymet Teyze Parkı ile ilgili aleyhimize verdiği kararı temyize götürmeme kararı verdim. O kararı temyiz etmeyeceğim. Normalde belediyenin kaybettiği davalarda biliyorsunuz temyize gidilir. Yani ben Belediye Başkanı olarak sorumluluğu üzerime almak kaydıyla Kıymet Teyze Parkı'ndaki İdare Mahkemesi kararını temyize gitmeme kararı vererek imzasını attık. O karar kesinleşmiş oldu. 2015'te orasıyla ilgili belediye hizmet alanıydı, kamulaştırıp imar planında yeşil alana dönüştüreceğiz. Hukuki süreçten sonra da orasını park haline getirip, Kıymet Teyze ile birlikte açılışını yapacağız" diye konuştu.

İDARE MAHKEMESİ İPTAL ETMİŞTİ

1. Murat Mahallesi'nde geçen Nisan ayında inşaat yapmak için gelen kepçenin önüne geçerek çalışmasına engel olan 75 yaşındaki Kıymet Peker'in başlattığı mücadele mahalle sakinlerinin başvurusu üzerine Edirne İdare Mahkemesine taşınmıştı. Mahkeme, Edirne Belediye Başkanlığı'nın kamu alanından ticaret alanına çevrilmesini ve yapı ruhsatı verilmesini hukuka aykırı bularak iptal etmişti. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıymet Teyze Parkı Davasında Kaydeden Belediye Temyize Gitmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement