Kıymetli Taşlara Kdv ve Ötv Uygulaması Geliyor - Son Dakika
Politika

Kıymetli Taşlara Kdv ve Ötv Uygulaması Geliyor

Kıymetli Taşlara Kdv ve Ötv Uygulaması Geliyor

TBMM’de görüşülen Torba Yasa'ya borsa dışında işlem gören kıymetli taşların KDV istisnasından çıkartılması ve ÖTV kapsamına alınmasına yönelik önerge eklendi.

10.07.2014 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de görüşülen Torba Yasa'ya borsa dışında işlem gören kıymetli taşların KDV istisnasından çıkartılması ve ÖTV kapsamına alınmasına yönelik önerge eklendi.

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına getirilen bir önerge ile borsa dışında işlem gören kıymetli taşlar için daha önceden uygulanan KDV istisnası uygulanmayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Torba Yasa'ya eklenen önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci gibi kıymetli taşların Borsa İstanbul Anonim Şirketi Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası'nda işlem görmek üzere ithali, borsaya teslimi ve borsa içinde veya ilgili mevzuatına göre borsaya bildirilmek kaydıyla borsa üyeleri arasında borsa dışında el değiştirmesi Katma Değer Vergisi'nden istisna tutulmakta, kıymetli taşların belirtilen işlemler dışındaki diğer teslimleri ise istisna kapsamından çıkartılmaktadır. Külçe altın ve külçe gümüş teslimlerine yönelik istisna uygulamasında herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır."

Ayrıca yurtdışından gelen pırlanta gümüşten takılar ile pırlantalı altından takılar ÖTV kapsamına alınıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kıymetli Taşlara Kdv ve Ötv Uygulaması Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement