Kız Kaçırma Olayına Tepkiler Çığ Gibi - Son Dakika
Yerel

Kız Kaçırma Olayına Tepkiler Çığ Gibi

Kız Kaçırma Olayına Tepkiler Çığ Gibi

Köy Korucularının kız kaçırdığı iddiası Batman'da tepkilere neden oldu.

25.07.2014 15:48  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce (Sican) Köyünde ikamet eden ve ailesinin beyanlarına göre köy korucuları tarafından kaçırıldığı iddia edilen genç kıza destek amacıyla kentteki kadın kuruluşları tepkilerini dile getirdiler.

Kent Konseyi Kadın Komisyonu üyeleri, korucular tarafından kaçırılan N.B. için bir basın açıklaması yaptılar.

Yetkilileri göreve davet eden Kadınlar, genç kızın derhal bulunması ve sorumluların da cezalandırılmasını istediler.

Ayrıca, Batman Belediye Eş Başkanı Gülüstan Akel, "Kentteki kadınlar adına Bidikçi için duyarlılık çağrısında bulundu.

Bidikçi'nin kaçırılmasını koruculuk sisteminin kadın şiddeti üzerinde yarattığı sonuç olarak değerlendiren Akel, "Kozluk Güllüce köyünde genç bir kız korucuların silah zoruyla kaçırması sonucu ne yazık ki, aradan 18 gün geçmesine rağmen kendisinden hala haber alınamadı. Bu ciddi bir sorundur, bir insanlık sorunudur" dedi.

BİR TEPKİ DE İHD'DEN GELDİ

Korucuların kız kaçırma iddialarına istinaden bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, korucuların karıştıkları suçların azımsanmayacak durumda olduğunu belirttiler.

İHD'den yapılan açıklamada "Koruculuk sistemi bu kadar ağır tahribatlara ve hak ihlallerine yol açmasına rağmen kaldırılmamakta ve her gün daha fazla güçlendirilmekte, yeni korucu kadroları açılarak yapılan hukuksuzluklar meşrulaştırılmaktadır. Mardin Bilge köyü ve Ömerli'deki korucu katliamları daha hafızalardayken bu sefer korucular; Kozluk ilçesi Sican (Güllüce) köyünde meydana gelen lise öğrencisi Nazlı Bidikçi'nin zorla kaçırılması olayı ile gündemdedir. Kaçırılma olayının mağduru olan şahıs lise öğrencisi Nazlı Bidikçi'den 5 Temmuz saat 17.00 sıralarından bu yana haber alınamıyor. Olay kamu düzenine ve vicdanına karşı güvenlik personeli eli ile işlenmiş bir eylem olup söz konusu fiil hürriyetten yoksun bırakma suçunu teşkil etmektedir.Ailesinin yaptığı tüm başvurular sonuçsuz kalmıştır. Devlet, tabiri caizse her zaman başvurduğu yöntemle suç işleyen memurlarını koruma refleksiyle hareket etmekten vazgeçmelidir.Suç şebekesine dönüşen kamu düzeni, güvenliği ve ahlakı açısından büyük tehlike arz eden koruculuk sisteminin derhal kaldırılması gerektiğini tekrar kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kız Kaçırma Olayına Tepkiler Çığ Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement