Kızıl Akbaba" Tedavi Edilip Doğaya Salınacak - Son Dakika
Güncel

Kızıl Akbaba" Tedavi Edilip Doğaya Salınacak

Kızıl Akbaba" Tedavi Edilip Doğaya Salınacak

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 4 ay önce doğada uçamaz halde bulunan kızıl akbaba, Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ediliyor.

27.07.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 4 ay önce doğada uçamaz halde bulunan kızıl akbaba, Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ediliyor.

Kızıl akbabanın tedavisini yürüten merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, akbabanın tedavilere olumlu yanıt verdiğini ve uçuş antrenmanlarına başladığını söyledi.

Akbabanın merkeze getirildiğinde beslenme sıkıntısı olduğunu belirten Sarıca, "Kan dolaşımıyla ilgili problemleri vardı. Önce bunları tedavi ettik. Beslenmesi düzeldi ve pek çok leşi tüketmeye başladı. Yapılan tedaviler sonucunda yavaş yavaş uçmaya başladı. Kanat antrenmanlarına çok iyi cevaplar verdi." dedi.

Öztürk Sarıca, kızıl akbabaların özellikle Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta bölgesinde bol bulunduğunu ifade ederek, akbabalar doğanın temizleyicisi olduğunu ve sayılarının her geçen gün azaldığını kaydetti.

Leş yiyici hayvanlar için en büyük problemin ilaç kullanılmış evcil hayvan leşleri olduğunu anlatan Sarıca, şunları kaydetti:

"Bu leşleri tükettiklerinde çok hızlı şekilde karaciğer ve böbrekleri bozulduktan sonra maalesef yaşamları sona eriyor. Yaşam alanlarının daralıyor olması çoğalmalarını her geçen gün azaltıyor. Sağlıklı bir yaban hayatı, sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam demek. O yüzden yaban hayatına mümkün olduğunca dikkat edilmeli."

En kısa zamanda doğal hayatına kazandıracağız"

Öztürk Sarıca, yaban hayvanlarının uçmaya hazır olduğunun göstergesinden biri de saldırganlığı olduğunu dile getirerek, "Şu an saldırganlık had safhada. İnsanları kendine yaklaştırmıyor. Uçabiliyor olması, onun artık doğal hayata kazandırılmasının zamanının geldiğini gösteriyor. O yüzden en kısa zamanda onu doğal hayatına kazandıracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıl Akbaba' Tedavi Edilip Doğaya Salınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement