Kızılay'da "Üç Dönem" Kuralı Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Kızılay'da "Üç Dönem" Kuralı Kaldırıldı

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda, Kızılay yönetiminde en fazla üç dönem görev alınabileceğine dair tüzük maddesi verilen önergeyle değiştirildi.

04.04.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda, Kızılay yönetiminde en fazla üç dönem görev alınabileceğine dair tüzük maddesi verilen önergeyle değiştirildi. Buna göre, Kızılay yönetiminde üç dönemden daha fazla süreyle görev almak mümkün olabilecek.

Türk Kızılayı Genel Başkan Adayı Kerem Kınık, ATO Congresium'da düzenlenen Olağan Genel Kurulda konuşma yaptı.

Kendisinin Kızılaycı olduğunu ve yıllardır kurum bünyesinde çeşitli faaliyetlerde aktif görev aldığını anımsatan Kınık, Kızılay'ın bir iyilik hareketi olduğunu söyledi. Yönetimlerin değiştiğini ifade eden Kınık, "Kızılaycılık bir yaşam biçimidir. Kızılaycılık bir yoldur. Kızılaycılık ruhunu içinde taşıyanlar, zaman zaman şubelerimizde yönetici olabilirler. Zaman zaman bir fakirin fukaranın evine gıda kolisi taşıyabilirler." dedi.

Kendisinin 2004'te Bayrampaşa şubesinde Kızılaycılık faaliyetlerine başladığını dile getiren Kınık, " O tarihten bu yana çalıştım. Ben bir Kızılaycıyım, kardeşiniz bir Kızılaycıdır, merak etmeyin. Kızılaycılık, bir iyilik yarışıdır. Bu iyilik yarışında bayraklar elden ele geçer. Merdivenlerden çıkarken, inenlerin gözüne bakmayanlar, indikten sonra depresyona girebilirler. Biz komutan değiliz, biz zafer aramıyoruz. Biz, hamalız ve sırtımıza yük arıyoruz." diye konuştu.

Yönetime yönelik olumsuz eleştirileri kabul etmeyen Kınık, şunları kaydetti:

"23 Mart 2015 tarihinde Olağanüstü Genel Kongremizde sizlerin oylarıyla Sayın Genel Başkanımız Ahmet Lütfi Akar'ın teveccühleriyle yönetim listesinden Kızılaycı olarak yönetime seçildik. Kızılay, Sayın Akar'ın liderliğiyle iyi yönetilmiştir.

Kızılay, bütçesini 2016 yılında 4 kat artırdı. Bugün Avrupa Birliği ile yaptığımız müzakerelerde imza aşamasına gelen 800 milyon Avroluk fonumuz vardır.

Bu, bir iyilik yarışıdır. Kızılay, teknik anlamda toplumun önderlerini içine çekecek. Sizlerin teveccühüne layıktır. Yeni dönemde, inşallah yeni bir sayfa açıyoruz. Bugün, 81 milyon insan dünyada, bir başka insanın yardımı olmadan yaşayamamaktadır. Bugün, her gün 42 bin 500 kişi mülteci olmaktadır. Her 30 saniyede bir Suriyeli çocuk mülteci olmaktadır. Bugün Türkiye'de üç milyon mülteci kardeşimizi barındırıyoruz. Bu kişilerin dertleriyle uğraşmak zorundayız. Sur'da, Nusaybin'de, Dargeçit'te, Dağlıca'da, evlerini terör nedeniyle kaybetmiş insanlarımıza yardım etmek zorundayız."

Kınık, Kızılay'ın hayalperestliklere ayıracak vakti olmadığını dile getirerek, yeni dönemin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Kınık, "2017 yılında Kızılay, Kızılhaç Federasyonu'nun genel başkanlığına gelecek. Yani, Kızılay ve Kızalhaç hareketinin gündemini Türk Kızılayı belirleyecek. Güçlü Türkiye, güçlü Kızılay hayırlı olsun." dedi.

-"Tematik üniversite kurulacak"

Diğer başkan adayı Nihat Adıgüzel ise 20 yıl sonra ilk kez çift listeyle seçime gidildiğini, bunun demokrasinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Türk Kızılayı yönetimine eleştirilerde bulunan Adıgüzel, yeni yapılacak seçimle birlikte bunun değişmesini istediklerini dile getirdi.

Kendisinin sunduğu yönetim kurulu listesinin kurum içinde herkesi kucakladığını söyleyen Adıgüzel, şunları kaydetti:

"Şubelerde üç dönem sınırlamasını kaldıracağımızı ifade ettim. Bu konuda destek veren Kerem Kınık kardeşimize, işbirliği ile üç dönem sınırlaması artık tarihe karıştı. Bu, 2009'daki tüzüğün altında bizim imzamız var ama son bir yıl içinde yaşadığımız, Kızılaycı olmayanların, Kızılaycılıktan haberdar olmayanların yaptıkları yanlışlar, bizi bu tüzüğün tekrar değişmesine vesile kılmıştır. Doğrudur. Biz, üç dönem sınırlamasında gelecek diğer Kızılaycılara da yol açmak hesabını yapmıştık ama gördük ki Kızılay'da delege, şube, hafıza çok önemli. Dolayısıyla, biz Kızılaycı olmayanların Kızılay mektebi dediğimiz şubelerde eğitim almayanların Kızılay'da geleceklerinin olmadığını bu vesileyle belirtmiş olduk.

Kızılaycılığın mektebi, şubelerimizdir. Bu bakımdan Kızılay'ın gerçek sahibi de başkanlarımız ve delegelerimizdir. Kızılaycılıkta, hafıza ve deneyim çok önemlidir. İşte, bunun için 'şubelerdeki üç dönem sınırlaması kaldırılacaktır' dedik ve sağ olun kaldırdık. Teşekkür ediyorum."

Adıgüzel, şubelerde çalışma şartlarının da iyileştirileceğini ifade ederek, kamu mülklerine şubelerin yerleşmesi için faaliyetlerde bulunulacağını dile getirdi. Türk Kızılayı'na 2014'de çıkan Torba Yasa ile önemli fırsatlar sağlandığını aktaran Adıgüzel, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Yeni dönemde, çalışma saatlerinin iyileştirileceğini, özlük haklarında düzenleme yapılacağı söyleyen Adıgüzel, gönüllülerin emeklerinin karşılığının verilmesi için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Kızılay için yeni bir genel merkezin inşa edileceğini belirten Adıgüzel, dünyanın ilk tematik üniversitesini kuracaklarını ifade etti. Yaşlı bakım merkezleri inşa edileceğini aktaran Adıgüzel, kurumun faaliyetlerinin tanıtılması için Kızılay televizyonunun hayata geçirileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'da 'Üç Dönem' Kuralı Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement