Kızılay'dan Isparta'ya Öncü Araç ve Uzman - Son Dakika
Güncel

Kızılay'dan Isparta'ya Öncü Araç ve Uzman

Türk Kızılayı, Isparta'da Meydana Gelen Depremlerden Sonra Bölgeye Bir Öncü Araç ile 3 Uzman Gönderdi.

11.04.2007 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Isparta'da meydana gelen depremlerden sonra bölgeye bir öncü araç ile 3 uzman gönderdi.

Türk Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Gelendost ve Eğirdir olan depremlerden sonra Manisa'da bulunan Ege Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinin alarm durumuna geçirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, inceleme ve durum değerlendirmesinde bulunmak üzere bölgeye bir öncü araç ile 3 uzman personelin gönderildiği kaydedildi.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Isparta'nın Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde meydana gelen depremler nedeniyle kriz masası oluşturduklarını bildirdi.

Bölgede yapılan çalışmalarda, can ve mal kaybına yönelik herhangi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Uzun, 30 Martta yaşanan depremler nedeniyle Sarıidris beldesinde kullanılmayan bir binanın duvarının yıkıldığını hatırlatarak, bu bölgeye özel ekip çıkardıklarını kaydetti. Uzun, bu bölgede de herhangi bir göçük olmadığını sözlerine ekledi. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 00.34 ile 07.15 arasında, Eğirdir ve Gelendost merkezli, 3,3 ila 4,9 büyüklüğünde 15 deprem kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'dan Isparta'ya Öncü Araç ve Uzman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement