Kızılay'dan Kurban Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Kurban Kampanyası

Kızılay\'dan Kurban Kampanyası

Tük Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nın bu yılda da devam ettiğini belirtti.

23.09.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tük Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'nın bu yılda da devam ettiğini belirtti.

Hayırsever vatandaşların desteklerini beklediklerini ifade eden Girgin, "Kampanya sayesinde ihtiyaç sahiplerine kurban döneminde değil, yıl boyu ulaşacağız. Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilmeleri için ortaya koyduğumuz "Kurban'da Kızılay Modeli"ni' bu yılda titizlikle uygulayacağız" dedi.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilip 800 gramlık teneke kutular halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirten Girgin, "Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak" ifadelerini kullandı.

KURBAN BEDELİ 650 TL

Asıl kurban maliyetinin 750 TL olduğunu anlatan Başkan Girgin, "Bize maliyeti 750 TL, sosyal yardımlaşma bölümünden 100 lirasını karşılayacağız" şeklinde konuştu. Yurtiçi bir hisse kurban vekalet bedeli olarak 650 TL ödeneceğini de aktaran Girgin, yurtdışı kurban vekalet bedeli için de 350 TL ödeneceğini kaydetti. Girgin, şöyle devam etti:

"Kurban döneminin ardından Türk Kızılay'ı her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Kurban ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki HesabınI ve 168 ücretsiz çağrı merkezini kullanabilecekler. Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan'daki ihtiyaç sahipleri içinde Türk Kızılayı'na kurban vekaletlerini verebilirler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Kurban Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement