Kızılay'dan Ramazan Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Ramazan Mesaisi

Kızılay\'dan Ramazan Mesaisi

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Ramazan ayında kan bağışlarındaki düşmeyi önlemek için şehrin merkezine kan bağış çadırı kurdu.

10.06.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Ramazan ayında kan bağışlarındaki düşmeyi önlemek için şehrin merkezine kan bağış çadırı kurdu.

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Ramazan ayında yaşanan kan bağışındaki düşüşü önlemek için Anafartalar Caddesine kan bağış çadırı kurdu. Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.İlhami Kaymaz yaptığı açıklamada "Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı'nın "İnsan saygınlığının korunması hususunda her koşulda, yerde ve zamanda, muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek" misyonu doğrultusunda; gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını, toplumun her kesimine yaymak amacıyla eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlerini başarıyla yürütmektedir. Toplumun ihtiyacı olan kanı, çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak; nitelikli, güvenli ve uluslararası standartlarda toplamak, gerektiğinde en güvenli koşullarda dağıtımını sağlamak yönünde pek çok hizmeti kendine ödev edinmiştir. Aynı zamanda Tıp bilimi ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte toplumsal olayları ve değerleri de yakından takip eden; içinde bulunulan zamanın gereklerine göre kendini sürekli güncelleyen bir yapıdadır. Kan bağışı oranlarının büyük düşüş gösterdiği yaz ayları ile Ramazan ayının denk geldiği son yıllar ise söz konusu değişikliklerin yoğunluk gösterdiği bir dönemdir; çünkü bir birey, kan bağışında bulunmak fikrini kolaylıkla erteleyebilirken; kana ihtiyacı olan bir hasta için aynı durum söz konusu değildir. Bu nedenle Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, çalışma saatleri ve günlerinde değişiklik yapmak yönünde çeşitli tedbirler almıştır" dedi.

Balıkesir Kan Merkezi olarak Balıkesirlilerin akşam iftar saatinden sonra da kan bağışında bulunabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Dr. Kaymaz "Hastalarımızın mağdur olmaması için Anafartalar Caddesi üzerinde gördüğünüz bu çadırı kurduk. Çadırımız Pazar günleri hariç 18-01 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir. Gündüz saatlerinde kan bağışında bulunmak isteyenler Emniyet Müdürlüğü çapraz karşısında bulunan Kan Bağış Merkezimiz açık olacaktır. Ayrıca kan alma otobüsümüz ve tırımız da 18-24 saatleri arasında Bandırma, Gönen, Susurluk, Edremit, Burhaniye gibi ilçelerimizde hizmet verecektir. 18-65 yaş arasındaki sağlklı birey, erkeler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilirler. Hepimizin bildiği gibi Ramazan ayı birliktelik ve paylaşma ayıdır. Kızılay olarak Balıkesirli hemşehrilerimize kanlarını hastalarımızla paylaşmaya davet eder yapacakları bağış için şimdiden teşekkür ederiz, hayırlı Ramazanlar" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Ramazan Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement