Kızılay Dersi Zorunlu Olacak - Son Dakika
Güncel

Kızılay Dersi Zorunlu Olacak

Kızılay Dersi Zorunlu Olacak

Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Milli Eğitim Bakanlığı ila yapılan protokol kapsamında Kızılay'ın zorunlu ders olarak okutulmasına ilişkin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Okullarımızda yavrularımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini ve kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar" dedi.

24.03.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Milli Eğitim Bakanlığı ila yapılan protokol kapsamında Kızılay'ın zorunlu ders olarak okutulmasına ilişkin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Okullarımızda yavrularımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini ve kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar" dedi.

Kayseri'de düzenlenen Türk Kızılayı Bölge Toplantısı'na katılan Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, özellikle 2016 yılından sonra odak olarak belirleyecekleri yeni faaliyet alanları olduğunu söyledi. Kınık, çıtalarımı yükseltmeyi, adımlarımızı sıklaştırmayı hedeflediklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Hızımızı biraz arttırıyoruz. Tarihsel misyonu olan kan bağışı noktasında 2016 yılı hedeflerinde Türkiye'de ihtiyaç duyulan yaklaşık 2.5 milyon ünite kanın tamamını toplamaya aday. Bu çerçevede yaklaşık 1.9 milyon güvenli kan temini noktasında Türkiye'nin yüzde 90'a yakın kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yine 2016 yılı sonrasında koyduğumuz hedefte ve 2017 sonuna kadar gerçekleştirmeyi arzuladığımız bir hedef olarak Sağlık Bakanlığımız ve kan endüstrisi ile birlikte Türkiye'de plazma fraksinasyon fabrikasını inşallah kurarak kan ürünlerindeki dışa bağımlılığımızı sonlandırma hedefindeyiz. Bu çerçevede özellikle plazma bağışlarımızda da yoğun bir artış gerçekleştirmek durumundayız. Bu çerçevede şubelerimize çok önemli vazifeler düşüyor."

AFETE MÜDAHALEDE, KAPASİTEMİZ ARTIYOR

Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın afete müdahale noktasında uluslararası operasyonel kapasitesini artırdığını da belirterek, "Bu alana ciddi yatırım yapıyoruz. Afet bilinci oluşturmak ve afetlerin risklerini azaltmaya yönelik yeni çalışmalarımız toplumda eğitim çalışmalarımız, üniversitelerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere devam edecek" diye konuştu.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'yla yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde pilot bir ilde uygulanan ama çok yakın zamanda Türkiye'nin bütün illerine yaygınlaştırılacak bir proje üzerinde çalışıldığını bildiren Kınık, şöyle devam etti:

"Okullarımızda zorunlu olarak okutulacak olan bir Kızılay müfredatı üzerinde çalışıyoruz. Okullarımızda yavrularımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini, kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar. Bunlar kendilerine sınavlarda soru olarak sorulacak. Dolayısı ile daha fazla dikkatler Kızılay'a çekilmiş olacak."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay Dersi Zorunlu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement