Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

Eskişehir Valisi Tuna: "Türk Kızılay'ı, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletimizin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında ulaştırarak görevini.

28.10.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Kızılay'ının, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında ulaştırarak görevini başarıyla sürdürdüğünü bildirdi.

Tuna, Kızılay Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılay'ının, milletin şefkat, merhamet, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış hali olduğunu ve her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nın kutlandığını anımsattı.

Türk Kızılay'ının yapmış olduğu yardım ve hizmetleri hayırsever vatandaşların ve gönüllü çalışanlar sayesinde yürütüldüğünü ifade eden Vali Tuna, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde de paylaşmak ve diğerkamlık insanlık yarışında en önemli hedeflerimizdendir. Bir insana hayat verenin bütün bir insanlığa hayat vermiş gibi görüldüğü bir değerler dünyasının varisleri olarak hepimizin, acil kan ihtiyacı olan insanlarımıza yardım etmek için kan vermeye sıhhi bir engelimiz bulunmuyorsa Kızılay'a kan vermesi gerekir. Türk Kızılay'ı, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletimizin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında ulaştırarak görevini başarıyla sürdürmektedir. Kızılay'a her zaman yardım desteğini esirgemeyen yardımsever Eskişehir halkına teşekkür ediyorum. Türk Kızılay Eskişehir Şubesi olarak bölgemizde AB onaylı tek ilk yardım eğitim merkezi sahibiyiz. Ayrıca Tepebaşı bölgesi çevre yolu üzerinde modern alt yapısı ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi kurulması çalışmaları da takip edilmektedir. Gençlik ve gönüllülük çalışmalarında hem Türk Kızılay'ı içinde hem de Dünya Kızılay Kızılhaç Federasyonu'nda örnek il konumundayız. Bu doğrultuda Türkiye'nin en modern ve en gelişmiş kampı olarak Hasırca Gençlik Kampı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türk Kızılay'ı Genel Başkanlığı katkılarıyla şehrimize kazandırılmak üzere planlanmıştır." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement