Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

Kızılay Haftası

Eskişehir Valisi Tuna: "Türk Kızılayı, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletimizin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında ulaştırarak görevini başarıyla.

31.10.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Kızılayı'nın, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında ulaştırarak görevini başarıyla sürdürdüğünü bildirdi.

Tuna, Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın milletin şefkat, merhamet, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış hali olduğunu anlattı.

Türk Kızılayı'nın yaptığı faaliyetlerin hayırsever vatandaşlar ve gönüllü çalışanlar sayesinde yürütüldüğünü belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Nitekim yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde de paylaşmak ve diğerkamlık insanlık yarışında en önemli hedeflerimizdendir. Bir insana hayat verenin bütün bir insanlığa hayat vermiş gibi görüldüğü bir değerler dünyasının varisleri olarak hepimizin, acil kan ihtiyacı olan insanlarımıza yardım etmek için kan vermeye sıhhi bir engelimiz bulunmuyorsa Kızılay'a kan vermesi gerekir. Türk Kızılayı, her zaman savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan milletimizin yüz akı kuruluşlarından biri olarak, milyonlarca ihtiyaç sahibine insani yardım faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında ulaştırarak görevini başarıyla sürdürmektedir. Kızılay'a her zaman yardım desteğini esirgemeyen yardımsever Eskişehir halkına teşekkür ediyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement