Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Fıçıcı, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.11.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, Türk Kızılayı'nın en büyük yardım kuruluşlarından biri olduğunu bildirdi.

Fıçıcı, Kızılay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yardım kuruluşlarını desteklemenin birer insani görev olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Kızılayın her zaman en zor şartlarda yardıma muhtaç kişilere elini uzattığını ifade eden Fıçıcı, mesajında şunlara yer verdi:

"Yardım insancıl bir duygu ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir ve barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. Toplumsal olaylarda zaman zaman yalnız olmadığımız hissini yaşatacak bir desteğe ihtiyacımız olur. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye, yiyecek, giyecek dağıtır, yaralananların iyileşmesi için geçici hastaneler kurar, aşevileri açar. Kızılay, hiçbir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, dil, din, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır. Yardım kuruluşlarını desteklemenin birer insani görev olarak kabul edilmesi gerekiyor." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement