Kızılay, Karaağaç Mahallesinde Yemek Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Kızılay, Karaağaç Mahallesinde Yemek Dağıttı

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehrinin taşmasıyla mağdur olan Karaağaç Mahallesi sakinlerine Türk Kızılayı ekipleri yemek ikram etti.

13.12.2014 17:34  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı ekiplerince Karaağaç Mahallesi'ndeki vatandaşlara yemek dağıtıldı. Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi düşüyor . Meriç ve Tunca'nın taşmasıyla mağdur olan Karaağaç Mahallesi sakinlerine Türk Kızılayı ekiplerince yemek ikram edildi.

Türk Kızılayı ekipleri su baskınlarından etkilenen vatandaşların bulunduğu Karaağaç Mahallesi'ne polis ekipleriyle geldi.Mahallenin su basmayan kısmında bekleyen vatandaşlara Türk Kızılayı ekipleri kuru fasulye, pilav, çorba ve ayran dağıttı.

Yemekleri tabldotla alan vatandaşlar yanlarında getirdikleri kaplara da yemek doldurtarak evlerine götürdü.Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve su baskını gibi durumlarda Türk Kızılayı'nın kendini beslenme ve gıda yardımı şeklinde gösterdiğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in sosyal yardımlaşmaya verdiği talimat ve buradan alınan gelirle bin kişilik sulu yemek hazırlattıklarını belirten Çakay, "Vatandaşlarımıza yarın da yemek dağıtmayı planlıyoruz. Geçmiş olsun, Allah daha kötülerini yaşatmasın" diye konuştu.

Karaağaç Mahallesi muhtarı Agah Korkan da nehirlerin suyunun yolları kapatması ve baskınlara neden olması dolayısıyla vatandaşların zor durumda kaldığını söyledi.

Mevsim ortalamalarına göre kış aylarında 600-700 metreküp/saniye seviyesinde akan Meriç Nehri son ölçümlerde 1444 metreküp/saniye, 40-60 metreküp/saniye seviyelerinde olan Tunca Nehri ise şu an 295 metreküp/saniye seviyelerinde akıyor.Nehir debilerinin, Bulgaristan ve Edirne'de sağanak olmaması durumundan yarından itibaren daha da düşeceği tahmin ediliyor.

Kızılay, Karaağaç Mahallesinde Yemek Dağıttı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay, Karaağaç Mahallesinde Yemek Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement