Kızılay Sungurlu'da Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Kızılay Sungurlu'da Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek

Kızılay Sungurlu\'da Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek

Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından Çorum’un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.

20.04.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından Çorum'un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.

22- 23 Nisan 2015 tarihleri arasında Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu, sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

Sağlıklı her insanın 3 ayda bir kan vermesinin bir sakıncasının bulunmadığını dile getiren Küçükevcilioğlu, kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (anemi) olan kimseden kan alınmadığını belirtti.

Kan bağışı sonrasında AIDS, C sarılığı, B sarılığı, frengi gibi rahatsızlıklar ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını dile getiren Küçükevcilioğlu, "Bağışlanan kanlar gerekli olan tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi hastalarında kullanılmaktadır. Kan hizmetlerinde gereken hassasiyeti göstermekteyiz, vatandaşlarımızdan aynı ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Sungurlu'da Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement