Kızılay yetimleri giydirdi - Son Dakika
Güncel

Kızılay yetimleri giydirdi

Kızılay yetimleri giydirdi

Türk Kızılayı Adana Şubesi, geleneksel hale gelen "Yetimleri Giydirme Etkinliği"ni bu yıl da sürdürerek, Ramazan Bayramı öncesi yetimlerin yüzünü güldürdü.

30.06.2016 10:04  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kara gün dostu" Kızılay'ın şefkat eli bu kez yetim çocuklara uzandı. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yönetim kurulu üyeleri, yetimler ve yetimlerin yakınları katıldı.

"İYİLİK VE GÜZELLİK ADINA İŞLER YAPIYORUZ"

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay'ın iyilik ve güzellik adına işler yaptığını belirterek, "Bizler iyilik kervanıyız, yükümüz sevgi. Bu mübarek Ramazan ayında gönüllerde kandil yakmaya geldik. Bugün yetimleri yetiştiren vefâkar annelerin ellerinden, yetimlerin gözlerinden öpmeye geldik. Bugün yetimlerimizin bir nebze olsun yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Kızılay'ın gerçekleştirdiği güzelliklerin, yetimlerin dualarıyla artarak devam ettiğini ifade eden Saygılı, "Sizlere, bu yardımları kabul ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Hem annelerimize hem yavrularımıza iyilik ve güzellik adına dokunmaya özen gösteriyoruz" dedi.

İHTİYAÇ NEREDE KIZILAY ORADA

Türk Kızılayı Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çetinkaya da nerede bir felaket nerede bir ihtiyaç varsa Kızılay'ın orada olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizim Kızılay olarak amacımız fakire, garibe, gurabaya yardım etmektir, onların ihtiyaçlarını gidermektir. Bu ihtiyaçları dünyanın neresinde olursa olsun gidermektir. Görüyorsunuz televizyonlarda doğuda olsun, batıda olsun, nerede olursa olsun biz oradayız. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir."

148 YILDIR İYİLİĞE DEVAM

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi ise, Kızılay'ın 148 yıldır iyilik yapmaya devam ettiğinin altını çizerek, "Biz her zaman Kızılay olarak sizlerin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Biz yalnız Türkiye'de değil, Türkiye'nin dışında da bütün ihtiyacı olanların yanındayız. Din, dil, ırk gözetmeden yardımlarımızı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Böylesine hayırlı bir faaliyetten dolayı Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yurdabekçi, "Kızılay Adana Şubemiz, yapmış olduğu bu faaliyetlerle kendini aşmış durumda" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yetim çocuklar ve ailelerine giyim paketi yardımında bulunuldu. Ayrıca, çocuklara karne hediyeleri olarak kitap hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızılay yetimleri giydirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement