Kızıldağ'da Güreş Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kızıldağ'da Güreş Heyecanı

Kızıldağ\'da Güreş Heyecanı

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı 1666 rakımlı Kızıldağ Yaylası, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin birlikte organizesiyle bu yıl Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin 531’ncisi gerçekleştirildi.

21.08.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı 1666 rakımlı Kızıldağ Yaylası, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi'nin birlikte organizesiyle bu yıl Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin 531'ncisi gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, darbe kalkışması ve artan terör olaylarıyla Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirtip, binlerce vatandaşın katılımıyla yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin Türk Milleti'nin dayanışmasını, birlikteliğini yansıttığını vurguladı. Baykan Sözlü, ata sporu güreşe sahip çıkarak, yeni dünya ve olimpiyat şampiyonlarının yetişmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Yıldızdoğan konseri

Kızıldağ Yaylası'ndaki Aytaç Durak Spor Kompleksi'ndeki 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin ilk gününde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan halk konseri verdi. Off-road yarışları ve okçuluk gösterileri de Kızıldağ'a gelen yaylacıların büyük ilgisini çekti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisali Belediye Başkanı Saadettin Aslan, etkinliklerde hemşehrileriyle kaynaşıp, büyük dayanışma örneği ortaya koydu.

435 pehlivan güreşti

Başarılı organizasyonun ikinci gününde ise pehlivanlar meydana çıktı. Miniklerde 169, yıldızlarda 137 ve büyüklerde 129 olmak üzere toplam 435 güreşçi kayıt yaptırdı. Televizyonlarda canlı yayınlanan güreşleri de Kızıldağ'ı gelen binlerce güreş sever çıplak gözle izlemenin keyfini yaşadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, güreş meydanını dolaşıp, hemşehrilerini selamlarken, Türk Cumhuriyetlerinden gelen 20 fotoğrafçı sanatçısıyla da anı fotoğrafı çekildi.

"Birliğimizi pekiştirdi"

Güreşlerin açılış seremonisinde meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Adana Vali Vekili Şükrü Çakır, MHP Adana Milletvekili ve 2015 Yılı Güreş Ağası Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan da birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları vererek, bölücü terör örgütlerinin Türkiye'yi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini vurguladı.

Protokol üyeleri Gaziantep'teki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralıları acil şifalar diledi.

Konuşmaların ardından toplam 71 bin lira para ödülünün verildiği 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne katılan pehlivanlar, kıyasıya güreşti. Adana'dan ve çevre il ve ilçelerden Kızıldağ'a gelen güreş severler pehlivanların mücadelesini ilgiyle izledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıldağ'da Güreş Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement