Kızıldağı Tepesi Tekrar Türkmenlere Geçti (2) - Son Dakika
Güncel

Kızıldağı Tepesi Tekrar Türkmenlere Geçti (2)

Kızıldağı Tepesi Tekrar Türkmenlere Geçti (2)

Türkmenler İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDILAR Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği, sivil toplum örgütleriyle birlikte Yayladağı İlçesi'nde düzenledikleri yürüyüşle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti.

27.11.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenler İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDILAR

Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği, sivil toplum örgütleriyle birlikte Yayladağı İlçesi'nde düzenledikleri yürüyüşle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Memur-Sen Hatay Temsilcisi Hasan Urhan, şunları söyledi:

"Memur-Sen ve sivil toplum örgütleri olarak Hatay'ın vicdanı olarak gördüğümüz Yayladağı'nın yiğit insanlarıyla beraber insani, vicdanı sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın insani ve vicdani bir görev olduğuna inanıyoruz. Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına bombalar yağdırarak katliamlar yapan cani Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgelere fosfor ve misket bombaları yağdırıyor. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı katil Esed'i Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor ve lanetliyoruz."

Açıklamanın ardından grup, saldırılarda ölen Türkmenler için Atatürk Meydanı'nda gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıldağı Tepesi Tekrar Türkmenlere Geçti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement