Kızılderililer Tekirdağ'ı Mesken Tuttu - Son Dakika
Genel

Kızılderililer Tekirdağ'ı Mesken Tuttu

Kızılderililer Tekirdağ'ı mesken tuttu Tekirdağlı vatandaşlar: "Burayı mesken tuttular inşallah hiç gitmezler"TEKİRDAĞ - Yaklaşık 15 gündür Tekirdağ'da yöresel oyunlarını ve müziklerini seslendiren ve daha önce Müzisyenlik işini yapan Roman vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalan bir...

26.03.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılderililer Tekirdağ'ı mesken tuttu

Tekirdağlı vatandaşlar: "Burayı mesken tuttular inşallah hiç gitmezler"

TEKİRDAĞ - Yaklaşık 15 gündür Tekirdağ'da yöresel oyunlarını ve müziklerini seslendiren ve daha önce Müzisyenlik işini yapan Roman vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalan bir grup Kızılderili, Tekirdağ'ı mesken tuttu. Kızılderili gruba hayran kalan vatandaşlar ise "Herhalde burayı çok sevdiler ve çok kazanıyorlar İnşallah hiç gitmezler" dedi.

Çeşitli davetler için Türkiye'ye gelen ve belirli güzergahlarla gezilerine devam eden Kızılderililer, Tekirdağ'ı mesken tuttu. Daha önce Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa'da bulunan Tuğlalı parkta konser veren İnka solo adında bir grup Kızılderili, bu seferde kentin sahil alnında konserlerine devam etti. Kızılderililerin kendine has kıyafetleri, müzikleri ve oyunları bir anda Tekirdağlı vatandaşların yoğun ilgisini çekerken, Kızılderililerin olduğu sahil alanda büyük kalabalıklar oluştu.

Güney Amerika ülkelerinden gelen 4 kişilik İnka Solo adında Kızılderili gruba hayran kalan Tekirdağlı vatandaşlar, "15 gündür buradalar herhalde çok hoşlarına gitti. Burayı mesken tuttular ve bizde severek izliyoruz. Herhalde bunlar dünyanın uzak bir yerinden gelmişler. Değişik müzikleriyle ilgi çekiyorlar. Bu değişik şarkıları, oyunları ve giysileri de herhalde insanımızın hoşuna gidiyor. Tekirdağ için değişik bir şey olmuş İnşallah hiç gitmezler" dedi.

Öte yandan, yaklaşık 15 gündür Tekirdağ'da bulunan Kızılderili grup, daha önce kentte bulunan Tuğlalı Park'ta müziklerini seslendirirken, Sokakta müzisyenlik yaparak para kazanan Roman vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalmıştı.

Kızılderililer Tekirdağ\'ı Mesken Tuttu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kızılderililer Tekirdağ'ı Mesken Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement