Kızılırmak Debisi Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Kızılırmak Debisi Yükseldi

Kızılırmak Debisi Yükseldi

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinden geçen ve Sivas’ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ’ın güney yamaçlarından doğan ve Bafra Burnu’ndan Karadeniz’e dökülen Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ın debisinde Aralık ayında azalma tespit edilmişti.

18.01.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinden geçen ve Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın debisinde Aralık ayında azalma tespit edilmişti.

Yaz kuraklığı döneminde Gülşehir ilçesinden ırmak dere görünümünü andıran ve kimi yerlerde bir kıyısından diğer kıyısına yürüyerek geçebilmenin mümkün olduğu Kızılırmak'ta, kış ayında da kar yağışının etkili olmaması debiyi Aralık ayında etkilemişti.

Ancak 2016 yılı Ocak ayının ilk haftalarında ülke genelinde yağan kar yağışı sonucu Kızılırmak nehri havzası kenarındaki bölgelerdeki kar ve yağmur yağışı ırmağın debisini yükseltti.

Kar ve Yağmur suları sonucu Kızılırmak nehrinde su oranı yükselme meydana geldi. Barajlarda doluluk oranı arttı.

2015 yılında Türkiye genelinde kar yağışı ve yağmurun yeterli seviyede olmaması nedeniyle, üzerinde 8 baraj bulunan Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta Ocak ayının ilk haftası itibariyle debi geçen yıla oranla yükseldi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılırmak Debisi Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement