Kızılırmak Deltası Doğa Okulu Beşinci Dönem Mezunlarını Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Kızılırmak Deltası Doğa Okulu Beşinci Dönem Mezunlarını Uğurladı

Kızılırmak Deltası Doğa Okulu Beşinci Dönem Mezunlarını Uğurladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) düzenlediği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Kızılırmak Deltası’nda Bilim Işığında Doğa Okulu" projesi düzenlenen törenle beşinci dönem mezunlarını uğurladı.

27.09.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin(OMÜ) düzenlediği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Kızılırmak Deltası'nda Bilim Işığında Doğa Okulu" projesi düzenlenen törenle beşinci dönem mezunlarını uğurladı.

2010 yılından bu yana her yıl eğitim veren Kızılırmak Deltası Doğa Okulu, bu yıl da 1-10 Eylül günleri arasında düzenlendi. 17 farklı üniversiteden gelen 28 öğrenci ve öğretmen, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Sevinç ve hüznün hakim olduğu törene öğrenciler, eğitmenler ve akademisyenler katıldı.

"Kızılırmak Deltası'nda Bilim Işığında Doğa Okulu" projesinde 13 eğitmen, 10 rehber, üç uzman ve bir proje yürütücüsü görev aldı. Panel, poster, sunum ve sanat sergisi proje öğrencilerinin görevleri arasında yer aldı. Katılımcılara ekolojik temelli bütüncül bakış açısının kazandırıldığı, doğanın dilinin öğretilip sesinin duyurulduğu okulda, hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Öğrenciler deltayı tüm ayrıntılarıyla tanıma imkanı buldu.

Proje kapsamında ayrıca doğada kuş gözlemi, kuş fotoğrafçılığı, Kızılırmak Deltası göllerinde bulunan balık türleri, ilk yardım eğitimleri, Kızılırmak Deltası Habitatı gibi eğitimler 10 gün süresince öğrencilere verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılırmak Deltası Doğa Okulu Beşinci Dönem Mezunlarını Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement