Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Yapılan Çalışmalar - Son Dakika
Yerel

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Yapılan Çalışmalar

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti\'nde Yapılan Çalışmalar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyeleriyle bir araya gelerek, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

14.11.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyeleriyle bir araya gelerek, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Albayrak, kentteki bir otelde yapılan toplantıda, dünyanın sayılı sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'nı korumak amacıyla akademisyenler ve gönüllüler tarafından kurulan Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Samsun'un marka değerini yükseltmek, doğal yaşamı korumak, bölgede bulunan canlı ve bitki türlülüğünün devamını sürdürmek adına yapılan çalışmaları sürdürdüklerini belirten Albayrak, bölgenin Samsun'un tanıtımında ve turizmde etkili rol oynayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin hak ettiği değeri kazanması için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Albayrak, "Burada yüzlerce canlı türü yer alıyor. Dünyanın en sulak alanları arasında bulunması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi olarak hak ettiği değeri vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Çalışmalarda en zorlu sürecin kaçak yapıların yıkımı esnasında yaşandığına dikkati çeken Albayrak, "Burada onlarca kaçak yapı var. Çoğu hazine arazisinde veya kıyı kenar şeridi içinde bulunuyor. Yıkımlar devam edecek. Bu yapılarla ilgili 20 yıl öncesine ait yıkım kararları olmasına rağmen kararlar uygulanmamış, yıkımlar gerçekleştirilmemiş. Biz uygulamaya başladığımızda bazı sorunlar yaşadık ama kanunlar çerçevesinde hareket ettiğimiz için olayın boyutu provokasyonun dışına çıkmadı" diye konuştu.

Mülk sahiplerinin yapıları yasal olmadığı için yıkımlar sırasında sorun çıkarmadığını ancak olayı provake etmek isteyenler bulunduğuna işaret eden Albayrak, "Bir bina yıkımı sırasında vatandaşlar yıkımı engellemeye çalışmış, çeşitli sloganlar atarak projemizi baltalamaya çalışmıştı. Ancak bu vatandaşların arasında binası yıkılan kişiler yoktu. Eylemde ilk sıralarda olması gereken mülk sahibi, o sırada ekiplerimize çay ikramında bulundu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Yapılan Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement