Kızılırmak'ta "Eskimo Usulü" Balık Avı - Son Dakika
Güncel

Kızılırmak'ta "Eskimo Usulü" Balık Avı

Kızılırmak\'ta "Eskimo Usulü" Balık Avı

Sivas'ta bazı vatandaşlar, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Kızılırmak'ta "Eskimo usulü" balık avlıyor.

13.01.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta bazı vatandaşlar, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Kızılırmak'ta "Eskimo usulü" balık avlayarak vakit geçiriyor.

Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'a balık avlamaya gelen bazı vatandaşlar, buz tabakasını balta ve nacakla kırıp, "basma tor" tabir edilen ağlar ve benzeri av malzemeleriyle balık tutuyor.

Kimi balık tutkunları, buz tabakasının üzerinde zıplayarak balıkların ağa takılması için çaba sarf ediyor. Yüzeyi buz tutan ırmakta balık avlamanın keyfini çıkaran vatandaşlar, hem hoşça vakit geçiriyor hem de evine balık götürüyor.

Esenyurt Mahallesi'nde yaşayan Rüştü Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın ırmağın yüzeyi buz tuttuğu zamanlarda arkadaşlarıyla balık avlamaya geldiklerini söyledi.

"Eskimo usulü" balık avlamanın daha keyifli olduğunu belirten Polat, "Balta ve nacaklarla buzu kırarak yerimiz açıyoruz ve balığı bu şekilde avlıyoruz" dedi.

Eve elleri boş dönmediklerini dile getiren Polat, "Buzda balık avında birkaç kişi olması lazım, biri toru basacak, 1-2 kişi buzun üstünde zıplayarak balıkların ağa gitmesini sağlayacak çünkü balık, buzun altından kolay kolay çıkmaz ama ses yapıp çıktığı zaman da bu toru kaldırmaya güç yetmez, balık dolar ve o şekilde çok balık çıkar" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılırmak'ta 'Eskimo Usulü' Balık Avı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement