Kızılırmak Üzerine "Prestijli" Köprü Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kızılırmak Üzerine "Prestijli" Köprü Yapılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın projeyi tanıtması Köprü projesinden görüntü Sami Aydın'ın açıklamaları Kızılırmak üzerine "prestijli" köprü yapılacak Sivas Belediye Başkanı Aydın: "Karayolu, demiryolu, yaya ve bisiklet yolu gibi birçok ulaşım argümanları projenin kapsamı içerisinde.

28.03.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın projeyi tanıtması

Köprü projesinden görüntü

Sami Aydın'ın açıklamaları Kızılırmak üzerine "prestijli" köprü yapılacak

Sivas Belediye Başkanı Aydın:

"Karayolu, demiryolu, yaya ve bisiklet yolu gibi birçok ulaşım argümanları projenin kapsamı içerisinde. Burası Sivas'ın prestijli bir bölgesi olacak"

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine kente prestij katacak ve karayolu, demiryolu, bisiklet ve yaya yolunun geçeceği bir köprü inşa edileceğini bildirdi.

Aydın, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerine yapılması planlanan Kızılırmak Köprüsü ile ilgili açılan yarışmaya katılan projeleri ve birinci seçilen eseri tanıttı.

Sivas'a prestijli bir köprünün kazandırılacağını aktaran Aydın, köprünün Cumhuriyet Üniversitesini şehir merkezine bağlayacak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı kapsamında Kızılırmak üzerine yapılacağını belirterek, işlevsellik ve görsellik açısından gelecek nesillerin de koruyabileceği bir köprü inşa edeceklerini söyledi.

Kızılırmak üzerine yapılacak köprü için düzenlenen proje yarışmasına 107 eserin katıldığını dile getiren Aydın, birinci seçilen projeyi görsel, işlevsellik ve fonksiyon açısından doyurucu bulduğunu vurguladı.

Aydın, böyle bir projenin Sivas'a kazandırılacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, "İnşallah, kısa zamanda sembol olacak bir köprüyü şehrimize kazandırmış olacağız." dedi.

Yarışmada birinci olan köprü projesinin alıntı olduğu yönünde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da ifade eden Aydın, "Fonksiyon, işlevsellik, statik ve sistem bakımından hiçbir alakası yoktur. Görsellik olarak benzer yönleri var, bu da doğal." diye konuştu.

İstanbul'da farklı tarihlerde yapılan üç köprünün de görsel olarak birbirine benzediğini ancak sistem ve işlevsellik olarak birbirinden tamamen farklı olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Karayolu, demiryolu, yaya ve bisiklet yolu gibi birçok ulaşım argümanları projenin kapsamı içerisinde. Burası Sivas'ın prestijli bir bölgesi olacak. Kızılırmak projesi tamamlandığı zaman alımlı bir proje olacak. Projenin değerlendirmesinde taşıyıcı sisteminden tutun, mali boyutuna varıncaya kadar birçok kriter etkili olmuştur. Bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman hedeflerimizi yakalayacak bir proje ortaya çıktı, hayırlı ve uğurlu olsun."

Kızılırmak Üzerine "Prestijli" Köprü Yapılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılırmak Üzerine 'Prestijli' Köprü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement