Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik silahlı saldırı - Türk - - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik silahlı saldırı - Türk -

Kızıltepe Belediye Başkanı Asi\'ye yönelik silahlı saldırı - Türk -

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bir alacak verecek meselesi değildir.

12.04.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bir alacak verecek meselesi değildir. Bundan eminiz. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yok. Olayın bütün detaylarıyla araştırılması ve incelenmesini istiyoruz" dedi.

Türk, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz ve belediye çalışanları ile Kızıltepe Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik saldırıyı kınadı.

Halkın demokratik ve özgür geleceği için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türk, "Bu çalışmaları sürdürürken, zaman zaman olumsuz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Kızıltepe Belediye eşbaşkanımız İsmail Asi böyle bir saldırıya maruz kaldı. Ben de bu saldırıyı nefretle kınıyor, lanetliyorum" diye konuştu.

"Elbette ki bu siyasi parti Kürt halkının özgür geleceğini oluşturmaya yönelik çalışmalarını yapacak. Ancak bunu anlamayan bazı kesimler gerçekten partimize karşı asla ve asla kullanmayacağı yöntemlerle yaklaşmak istiyor. Tabi ki partimiz bu anlayışı da mahkum edecek, buna yürekten inanıyorum" diyen Türk, şunları kaydetti:

"Olay bir alacak verecek meselesi değildir. Bundan eminiz. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yok. Olayın bütün detaylarıyla araştırılması ve incelenmesini istiyoruz. Tabi ki bizim meselemiz sorunları kendi anlayışımız içinde çözmektir. Siyasetimizin bize emrettiği de budur. Bu nedenle bu konuyu ciddi şekilde araştırıyoruz. Araştırmalarımızın sonunda elbette ki kamuoyu her türlü bilgiye sahip olacaktır. Ancak zaman zaman fısıltı şeklinde yaygınlaşan haberler doğru değildir. Daha önce Artuklu Belediye Başkanımız Emin Irmak da saldırıya maruz kalmıştı. Herkesin, belediyelerimize, başkanlarımıza, meclis üyelerimize saldırmanın kolay olmadığını görmesi lazım. Halka herşeyini vermiş, halkın özgür geleceği için çabalayan insanları hedef haline getirmek, onları hedef seçmek gerçekten ne ahlaki ne de etiktir."

Makamında uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanan Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün akşam taburcu olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik silahlı saldırı - Türk - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement