Kızıltepe Belediye Başkanı: Dağa Çıkma Konuşulmadı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe Belediye Başkanı: Dağa Çıkma Konuşulmadı

Kızıltepe Belediye Başkanı: Dağa Çıkma Konuşulmadı

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, bacağından vurulması olayının "dağa çıkma" meselesinden kaynaklandığı iddialarını yalanladı.

15.04.2014 11:59  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nin Belediye Başkanı BDP'li İsmail Asi'yi makamında tabancayla vurup yaralayan M.F.Ç. verdiği ifadede, "Dağa çıkıp PKK'ya katılan çocuklarımın getirilmesini istedim. Çıkan tartışma sırasında belimden çıkardığım tabancanın ateş alması sonucu başkan vuruldu" dedi. Evinde tedavisi süren Başkan Asi ise iddiaları yalanlayarak, "Çocukları ile ilgili hiç konuşmadı. Çocuklarının dağa çıktığını olaydan sonra öğrendim. Kendisinden de şikayetçi olmadım" diye konuştu.

BACAĞINDAN VURULDU

Kızıltepe'de 11 Nisan günü belediye binasındaki tebrikleri kabul eden Belediye Başkanı İsmail Asi, makamına 3 kişi girdikten bir süre sonra susturuculu tabancayla bacağından vuruldu. Yaralanan Başkan Asi hastaneye kaldırılırken, kaçan 3 kişiden O.A., çevredekiler tarafından yakalanarak linç edilmek istenirken, polis tarafından kurtarılarak gözaltına alındı. O.A.'nın yakalanmasının ardından saldırıya katıldığı iddia edilen M.F.Ç. ertesi gün akşam saatlerinde polise teslim oldu, diğer şüpheli de yine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

BAŞKAN ŞİKAYETÇİ OLMADI BAŞKAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, Başkan Asi'nin şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı. Başkan Asi'yi tabanca ile vurduğu iddia edilen M.F.Ç. polisteki ifadesinde, 2 yeğeni ile Başkan Asi ile makamında görüştüğünü, olayın PKK'ya katılmak üzere dağa giden 2 çocuğunun getirilmesi nedeniyle çıkan tartışmanın sonunda olduğunu söyledi. M.F.Ç.  ifadesinde olayı şöyle anlattı: "Oğlum B.Ç., 1.5 yıl önce 12.5 yaşındayken dağa çıktı. 15 yaşındaki kızım Z.Ç. ise 10 Mart'ta evde birlikte yaptığımız kahvaltıdan sonra ortadan kayboldu. Kızımın da dağa çıktığını öğrendim. Yakınlarımın telkini ile Belediye Başkanı seçilen İsmail Asi'nin örgüt ile balantısının olabileceği ve dağa çıkan çocuklarımın getirilmesinde yardımcı olabileceği gerekçesiyle kendisi ele görüşmeye gittim. Belediyedeki makamına çıkarken yanımda iki yeğenim de bulunmaktaydı. Başkan ile tartışırken ve çocuklarımın dağdan indirilmesini isterken belimdeki tabancamı çıkardım. Yanımda bulunan yeğenlerimden biri tabanca ile ateş edeceğimi düşünerek elini tabancaya vurduğu sırada tabanca ateş aldı ve başkan ayağından vuruldu."

"DAĞA ÇIKAN ÇOCUKLAR HİÇ KONUŞULMADI"

Hastaneden taburcu edilen ve evinde tedavisi süren Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi ise iddiaların doğru olmadığını söyledi. Asi, şunları söyledi: "Makam odasına gelip özel görüşmek istediklerini söylediler. Makam odasındaki görüşme odasına geçerken tabancayı çekip direkt ateş etti. Aramızda çocukların dağa çıkması veya çocukların dağden indirilmesi ile ilgili hiçbir konuşma ve tartışma geçmedi. Ben de emniyette bu yönde verdiği ifadeyi gördüm ve şaşırdım. Ben söz konusu kişiyi tanımıyordum. Çocuklarının dağa gittiğini ise olaydan sonra öğrendim. Kendilerinden de şikayetçi olmadım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe Belediye Başkanı: Dağa Çıkma Konuşulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement