Kızıltepe'de Demokrasi Nöbeti 16. Gününde de Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Demokrasi Nöbeti 16. Gününde de Devam Ediyor

Kızıltepe\'de Demokrasi Nöbeti 16. Gününde de Devam Ediyor

TSK içinde bir grup tarafından başlatılan darbe teşebbüsü üzerine ülkenin her yerinde başlatılan alanlara çıkma ve darbeye karşı gösteriler sürüyor.

31.07.2016 05:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK içinde bir grup tarafından başlatılan darbe teşebbüsü üzerine ülkenin her yerinde başlatılan alanlara çıkma ve darbeye karşı gösteriler sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bir çok bakan'ın halka yaptığı gece nöbeti çağrısı üzerine ülkenin dört bir tarafında yeniden meydanlara inen halk kitleleri darbeye tepki ve protesto gösterilerine devam ederken Ak Parti Kızıltepe teşkilatı da parti binası önünde nöbetini sürdürdü.

Mardin merkezde gösteriler sürerken Kızıltepe ilçesinde Ak Parti İlçe teşkilatı da FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla parti binası önünde bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı demokrasi nöbetine tekbir ve dualarla geç saatler kadar sürdü.

AK PARTİ ilçe başkanı Faruk Kılıç yaptığı açıklamalarda şunlara değindi: "Canını malını ruhunu hiçe sayarak darbeye karşı göğüs geren Türkiye haklına teşekkür ediyorum darbeyi darbecileri ve onun destekçilerinin oyunlarını bertaraf ettiniz.Bu demokrasi nöbetimiz reisimizin yani Cumhurbaşkanımızın evinize dönün çağrısı yani ikinci bir emere kadar devam edecektir.gece gündüz meydanlarda olacağız"dedi.

Mardin AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar "15 temmuz darbesi çocuklarımız geleceğimizin istikbalimizi karatmaya çalışmak içi başlatılan bir teşebbüstü bu mağlubiyeti siz de yaşatınız halk olarak meydanlarda oldunuz sizler tarihin altın harflerle destanınız yazılacaktır tarih sayfalarına onların ise karanlık tarihi yazılacaktır onlar tarihin karanlığında yok olacaklardır." dedi.

Ak Parti genel başkan yardımcısı Abdurrahman Kurt ise : "Bu ezanları bu istikbali bu birlik ve beraberliğimiz yıkmaya çalıştılar Siyonistler ve onların uşakları dinimize kast ettiler dinimizi imanımızı elimizden almaya çalıştılar ama başaramadılar bir şeyi hesap edemediler bu milletin iman gücünü hesaba katmadılar biz kanımızı son damlasına kadar bu toprakları bu vatanı korumaya an içmişiz kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"dedi.

Ak Parti Mardin millet vekili Orhan Miroğlu ise; "15 Temmuzda halk bir devrime adım atı 1 Temmuz'da yapılan devri yüz yılardır beklene bir devrimdi ve bu devrim sizin cesaretiniz sayesinde oldu sizin tankların topların önünde durarak Türkiye yeni bir sabaha uyandı Türkiye'de yeni bir sayfa açıldı herkes eşit ve özgürce yaşayacak bir Türkiye oldu" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Demokrasi Nöbeti 16. Gününde de Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement