Kızıltepe'de 'Dur' İhtarına Uymayan Otomobili Kullanan Çocuk Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de 'Dur' İhtarına Uymayan Otomobili Kullanan Çocuk Vuruldu

Kızıltepe\'de \'Dur\' İhtarına Uymayan Otomobili Kullanan Çocuk Vuruldu

Kızıltepe'de dün geceki roketetarlı saldırı sonrası polislerin 'dur' ihtarına uymayan ve otomobille kaçan 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

29.08.2015 10:22  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün gece çevik kuvvet midibüsüne roketetarlı saldırı sonrası olay yerine yakın bir yerde, polislerin 'dur' ihtarına uymayarak ehliyetsiz kullandığı otomobille kaçan 16 yaşındaki Mazlum Turan, açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

"DUR" İHTARINA UYMADI

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün saat 21.30'da PKK'lı teröristlerin, polis aracına roketatarlı saldırısında, yol kenarındaki kaçak satışı yapılan teneke bidonlar içindeki mazotlara isabet etmesi sonucu 9'u polis 23 kişinin yaralandığı patlama ve yangından sonra, 500 metre uzakta İpek kara yolunda oluşturulan arama noktasına gece yarısı yaklaşan bir otomobil, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı.

POLİS OTOMOBİLE ATEŞ AÇTI

16 yaşında Mazlum Turan'ın kullandığı ve içinde iki çocuk daha bulunan otomobilin kaçması üzerine arama noktasındaki polisler, otomobile ateş açtı. Açılan ateşte otomobili kullanan Mazlum Turan vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanırken, diğer iki çocuk ise yara almadı.

16 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

Aracın durduğu yerde bomba olabileceği ihtimaline karşılık önlem alan polisler araçta ağlayan diğer iki çocuğu görünce, araçtan çıkardı. Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mazlum Turan yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

EHLİYETSİZ OLDUĞU İÇİN KAÇMIŞ

Hastaneye gelen yakınları ise Mazlum Turan'ın canlı tavuk satışı yaptığı ve ehliyetsiz araç kullandığı için polisten kaçtığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ŞIRNAK DA KARIŞTI

Öte yandan Şırnak'ın Silopi ilçesinde İpek kara yoluna çıkarak çıkarak yol kesen PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDGH) bağlı grup ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. PKK'lıları takip eden zırhlı aracın geçişi sırasında ise bomba atıldı.

Silopi'de dün gece geç saatlerde 'İpek Yolu' olarak bilinen uluslararası kara yoluna inen (YDG-H)'li bir grup kamyon ve TIR'ları durdurarak eylem yapmak istedi. Sevk edilen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere polis zırhlı araçlarla müdahale etti. Çatışma üzerine 4'üncü caddeye kaçan YDGH'lileri kovalayan polis zırhlı aracının önünde ise bomba patlatıldı. Patlamada zırhlı aracın ön kısmı hasar gördü. Teröristler ile polisler arasında mahalle ve sokak aralarında bir süre devam eden çatışmalar gece geç saatlerde sona erdi. Polis grubun yakalanması için ilçede geniş güvenlik önlemleri alırken, olaylarda ölen ve yaralanan olmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de 'Dur' İhtarına Uymayan Otomobili Kullanan Çocuk Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (138)

  • ahmet: okadar gadarlaşmısınızki artık her önünüze geleni vuruyorsunuz katlediyorsunuz alah siznde belanızı vercek cocluk cocuk dinlemiyorsunuz kürt lere bu soykırımı yapanların alah belasını versin bunun hesabını eklbet birgün sorarlar akp bitmiştir gercek kürt olan vatandaşlarımız bu soykırım karşısında şerefi ve haysiyeti için hdp ye oy vercektir 5 49 Yanıtla T: Allah senin belanı versin polis dur diyorsa duracaksin anlayamadiniz bir türlü 4 7 nuri: Dur kelimesi dünyada dur demektir ha kürtçede gazla demekse işte imamın kayığı orda şimdi dur destekte duramaz artık ha soy kırım nerde o güzel günler aaynı pire basmış odunluk gibi yardımı ülkeyi temizlik sart 0 0
  • Bozyazı lı: Ülkede karşılıklı varken polisin dur ihtarına uymayan vuracaksin ürkütün nekadar elinde çocuk yaşta militan var asker polis nereden bilsin araci kulana yetiskinmi ve çocuk olduğunu terörist ler eylem yapeken çocuk demeyecek güvenlik güçleri gorevini yapinca çocuk yok öyle yağma kim olsa vurcak 44 3 Yanıtla
  • mıhtar: polis görevini yapmıştır okadar burası muz cumhuriyreti değil 32 10 Yanıtla
  • ali: Beyinsiz polisler kacan her arac taranirmi masum sivil halki katledyonuz 4 38 Yanıtla Süper: Ali hadi koçum git kumdan oyna yaramazlık yapma hadiiii 12 0 ,.........: Ağlama işini çok güzel yapıyorsunuz.Polis asker, teröristi vuruyor.Eğer senin masum sivil dediğin teröristlerse , bence çok iyi yapıyor... 1 0 nuri: PKK da dur ihtari yaptığı araç durmadı vurdu sen ozaman neredeydiniz adı kucu kucular 1 0 A: Ali veli 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement