Kızıltepe'de Esnaf Satıştan Halk Fiyatlardan Memnun - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Esnaf Satıştan Halk Fiyatlardan Memnun

Kızıltepe\'de Esnaf Satıştan Halk Fiyatlardan Memnun

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar fiyattan esnaf ise satışlardan memnun.Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi ile aşırı sıcaktan dolayı dışarı çıkamayan halk, iftarını açtıktan sonra çocuklarıyla beraber bayram alışverişine çıkıyor.

09.07.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar fiyattan esnaf ise satışlardan memnun.

Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi ile aşırı sıcaktan dolayı dışarı çıkamayan halk, iftarını açtıktan sonra çocuklarıyla beraber bayram alışverişine çıkıyor. Her sene olduğu gibi dört gözle bayramı bekleyen esnaf satıştan, vatandaşlar da fiyatlardan memnun. İlçe esnafı, bayram alışverişinin yoğun olması nedeni ile gece geç saatlere kadar dükkanlarını açık bırakıyor.

Ramazan ayının bereketiyle satışlarının iyi olduğunu belirten Şeyhmus Ertaş adlı esnaf, "Sabah saat 09.00- 09.30 arası iş yerimizi açıyoruz gece saat 12.00- 01.00'a kadar açığız. Mübarek Ramazan ayı bereketiyle satışlar iyi gidiyor. Bütün esnafın üzerinde hissediliyor. Çok şükür satıştan memnunuz. Genellikle gündüzleri vatandaşlar oruçlu olduğu için gece serinliğinde alışveriş yapıyor" dedi.

33 yıllık esnaf olan Abdülkerim Akgüç ise, "33 yıldır ayakkabıcılık mesleğini icra ediyorum. Gündüz havalar çok sıcak vatandaşlar oruçlu oldukları için kimse fazla dışarıya çıkamıyor. Akşam iftarlarını açtıktan sonra havalar da serinliyor. Bayram alışverişine çıkıyorlar. Allah'a şükür satışlarda kıpırdama var. Ayakkabı fiyatlarında değişiklik yok, fiyatlar 5 seneki gibi aynıdır. Ayakkabı fiyatları 50-60-80-100 liraya kadar değişiyor, herkesin bütçesine göre ayakkabı vardır, fiyatlar uygun" diye konuştu.

Müşterilerden Mustafa Bozdağ, "Gündüzleri çok sıcak olduğu için gece ailemizle beraber alışveriş yapmaya çıktık. Giyim ihtiyacımızı karşıladık. Şimdi de ayakkabı almaya geldik. Çocuklar ayakkabı beğeniyor. Fiyatlar geçen seneye göre uygun bütçemizi zorlamıyor" şeklinde konuştu.

Müşterilerden Ali çiftçi ise, "Gündüz çalıştığımız için gece alışverişe çıkıyoruz. Çocuklara elbise beğendiriyoruz. 3 çocuğuma aldım 2 taneye bakıyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Esnaf Satıştan Halk Fiyatlardan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement