Kızıltepe'de İş Güvenliği Yasası Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de İş Güvenliği Yasası Protesto Edildi

Mezopotamya Mevsimlik Tarım İşçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği (Med Der), iş güvenliği yasasını protesto etti.

05.11.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezopotamya Mevsimlik Tarım İşçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği (Med-Der), iş güvenliği yasasını protesto etti.

Kızıltepe Eğitim-Sen binası önünde toplanan gurup, Cumhuriyet Meydanı'nda sloganlar eşliğinde yaptığı yürüyüşün ardından basın açıklamasında bulundu.

Kızıltepe KESK, Disk, Eğitim-Sen ve bazı sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde Med-Der, Başkanı Seydo Solhan, basın açıklamsını okudu.

Solhan, Soma faciasından sonra yine katliamlarla karşı karşıya olduklarını, Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciasında henüz işçilerin cesetlerinin toprağın altında olduğu sırada Bartın ve Zonguldak'ta göçüklerin meydana gelmesi, Serik'te mevsimlik işçilere ırkçı saldırılar, Isparta da mevsimlik işçilerin 25 kişilik araca 46 işçinin bindirilmesi ve kaza geçirmesi sonucu 18 kişinin ölümünün Türkiye'de emek hırsızlığı korkunç boyutlara ulaştığını gösterdiğini söyledi.

İşçi ölümleri katlanarak arttığını ve çıkar gurupların rantı uğruna iş güvenliği adına hiçbir tedbir almadığı için onlarca işçi acımasızca öldürüldüğünü dile getiren Solhan, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda yaşanan ölümlerin tamamı katliamdır. İşçi katliamıdır. Biz biliyoruz ki, bu kan emici politikalar devam ederse onlarca çocuk öksüz kalmaya devam edecek ve onlarca aile mağdur olacaktır. Maalesef ki, kapanması gereken maden ocakları olaylar biraz durulur durulmaz yeniden işçilere mezar olacaktır. Daha fazla ölüm, daha fazla para, rant demektir. Bunlar kanla, işçi kanıyla beslenen kan emicilerdir. Biz işçilere yönelik yapılan tüm faşist saldırıları kınıyor, işçi ölümlerinin engellenmesi için gereken bütün tedbirler alınıncaya kadar var gücümüzle mücadele edeceğimizi hepinizin önünde bir kere daha haykırıyoruz."

Grup, basın açıklamsından sonra dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de İş Güvenliği Yasası Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement