Kızıltepe'de Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Karne Sevinci

Kızıltepe ilçesinde, yarıyıl tatili dolayısıyla 237 okulda okuyan 65 bin 712 öğrenci karne sevinci yaşadı.

23.01.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe ilçesinde, yarıyıl tatili dolayısıyla 237 okulda okuyan 65 bin 712 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Kızıltepe İlkokul ve Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, karnelerin sadece çocukların notları olmadığını aynı zamanda anne ve babalarının da çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerinin notları olduğunu belirtti.

Anne ve babalara seslenen Ermiş, karne notlarının çocukların kişilik notları olmadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Karne notları, çocuklarımızın ödev ve çalışmalarının gayretlerinin notlarıdır. Notları düşük olan öğrencilerimiz anne ve babaların desteği ile bu durumu her zaman düzeltebilirler. 15 günlük tatilde dersleri zayıf olan öğrencilerimiz biraz gayret göstersinler. İnşallah hep beraber bu notların düzetilmesini sağlarız. Asla ve asla çocuklarımıza kızmayalım. Çocuklarımızda mutlaka karnelerini anne ve babalarına göstersinler. Tatilde eğlenin, dinlenin. Ama en az bir kitap da okuyun ve günde en az bir saat derslerinizi tekrar edin diyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum."

Okul öğretmenlerinden Abdulvehap Göktaş ise, öğrencilere tatilde hem dinlenip kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Şiirlerin okunduğu ve TEOG sınavında dereceye giren öğrencilere ödül verildiği törenin sonunda öğrencilere karneleri dağıtıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement