Kızıltepe'de Kuduz Karantinası - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Kuduz Karantinası

Kızıltepe\'de Kuduz Karantinası

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki bir köy kuduz karantinasına alındı.

22.10.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki bir köy kuduz karantinasına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe ilçesine bağlı Harmanlı köyünde yaklaşık 12 gün önce bir vatandaşa saldıran köpeğin yapılan tetkiklerin ardından kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine köy karantina altına alınarak, giriş ve çıkışlarına, üzerinde "Bu mahallede kuduz salgını var" yazılı uyarıcı levhalar konuldu. Köyü ziyaret ederek, burada yapılan çalışmaları inceleyen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan, 10 Ekim'de aldıkları bir ihbar üzerine ekiplerini köye gönderdiklerini belirterek, "Köyde ısırık vakasından dolayı öldürülmüş köpek bulundu. Köpeğin kuduz olup, olmadığı anlaşılması için beyninin laboratuvar ortamında incelenmesi gerekiyordu. Görevli arkadaşlarımız köpeğin kafasını keserek, Elazığ laboratuvarına gönderdi. 21 Ekim'de sonuç pozitif çıktı. Bunun üzerine köyde karantina çalışmalarımızı başlattık. Gerekli olan bütün tedbirlerimizi aldık. Gerek sağlık teşkilatına gerek belediyeye yazışmalarımızı yaptık. Şuan her şey kontrol altında bir sıkıntı yok. Köpeğin ısırdığı şahısla ilgili de sağlık ekipleri tarafından gereken çalışmalar yapılmış. Öldürülen köpek ise köylüler tarafından açılan 2 metrelik bir kuyuya konulup, üzeri kireçle kapatılmış. Şuanda köyde herhangi bir sıkıntı yok. Kuduz vakalarında sadece ısırılmış vatandaşlar aşılanır. Biz tedbir olarak köyde bulunan evcil köpek ve kedilere de aşılama işlemi yapıyoruz" dedi.

Kuduz köpek tarafından ısırılan Cemal Göktaş adlı vatandaş, "Gece saat 03.00'te kalktım lavaboya gidecektim. Lavabo evin avlusunun 10 metre ilerisindeydi. Avluda köpeği görünce ona taş attım oda üzerime atlayarak yüzüme saldırdı. Ona müdahale ederken 2 parmağımı kesti ve yüzümü yaraladı. Daha sonra Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne gittim. Orada yapılan müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada dikişler atıldı, pansuman yapıldı. Kuduz aşısı oldum. Şuan kendimi sizden de iyi hissediyorum" diye konuştu.

Köy muhtarı Kemal Ertaş, olayın ardından köpeği öldürdüklerini belirterek, "Sabah Tarım İlçe Müdürlüğüne haber verdik. Köpeğin başı kesildikten sonra 2 metre çukur kazdık ve köpeği gömdük. Gömdüğümüz yerin üzerini kireçle kapladık. Olaydan sonra tarım ekipleri geldi" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Kuduz Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement