Kızıltepe'de Patlamada Ölenler Yürek Dağladı, Hasar da Büyük - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Patlamada Ölenler Yürek Dağladı, Hasar da Büyük

Kızıltepe\'de Patlamada Ölenler Yürek Dağladı, Hasar da Büyük

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği saldırı, arkasında yürek burkan hayat hikayeleri bıraktı.

11.08.2016 14:40  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün akşam meydana gelen ve 1 polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 20 kişinin yaralandığı PKK'nın bombalı araçla düzenlediği saldırının ilçede büyük hasara yol açtığı ortaya çıktı.

HİKAYELERİ YÜREK DAĞLADI

Kızıltepe Kaymakamlığı, hasar tespiti için oluşturduğu komisyon çalışmalarına devam ederken, patlamada şehit olan polis memuru Nurettin Tekin ile yaşamlarını yitiren 13 yaşındaki Aslı Aydemir ile 24 yaşındaki Abdurrahman Çeçen'in hayat hikayeleri yürekleri dağladı.

BABA VE KIZINI ÖLÜM AYIRDI

TOKİ İlk ve Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Aslı Aydemir, okulu tatil olduktan sonra dönerci dükkanı işleten babasına yardım ediyordu. Patlamanın meydana geldiği bölgede küçük bir döner dükkanı işleten 47 yaşındaki baba Rıfat Aydemir, akşam saatlerinde işlerini bitirdikten sonra kızı Aslı Aydemir ile birlikte motosiklete binerek eve dönerken, patlama meydana geldi. Küçük Aslı olay yerinde hayatını kaybederken, babası Rıfat Aydemir'in iki ayağı koptu, başına şarapnel parçaları isabet etti.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATAMADI

Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan baba Aydemir, geçirdiği bir dizi ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tedavisine devam ediliyor. Doktorlar, Rıfat Aydemir'in hayati tehlikeyi henüz atlatmadığını söyledi.

Patlamanın kurbanlarından olan Aslı Aydemir'in cenazesi ise, otopsisi tamamlandıktan sonra Bahçelievler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÜÇÜNCÜ KEZ BABA OLACAKTI

Patlamada hayatını kaybeden bir diğer sivil olan evli ve 2 çocuk babası Abdurrahman Çeçen'in eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bir markette çalışan Çeçen, akşam işini bitirmeye hazırlanırken olay meydana geldi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Patlama ile birlikte çalıştığı market ve malzemeleri yanarak parçalanırken, market içerisinde bulunan Abdurrahman Çeçen olay yerinde hayatını kaybetti. Çeçen, dün akşam yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Öte yandan kaymakamlık tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu, patlamanın meydana geldiği alanda çalışmalara başladı. Patlamanın meydana geldiği bölgede büyük bir market ve çok sayıda iş yeri bulunduğu belirtildi. Aynı bölgede onlarca aracın da park halinde olduğu ve patlama ile birlikte market, iş yerleri ve binalardaki dairelerin bütün camları kırılıp hasar gördü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Patlamada Ölenler Yürek Dağladı, Hasar da Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement