Kızıltepe'de Tepki Çeken Heykel Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Tepki Çeken Heykel Kaldırıldı

Kızıltepe\'de Tepki Çeken Heykel Kaldırıldı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde DBP'li belediye tarafından Özgürlük Maydanı'nı dikilen yılan sembollü Şahmeran Heykeli, halkın tepkisi üzerine kaldırdı.

11.12.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde DBP'li belediye tarafından Özgürlük Maydanı'nı dikilen yılan sembollü Şahmeran Heykeli, halkın tepkisi üzerine kaldırdı. Belediye Başkanı İsmail Asi, heykelin halktan tepki alması üzerine kaldırdıklarını söyledi.

Kızıltepe Belediyesi 5 gün önce ilçenin Özgürlük Meydanı'na yılan figürlü Şahmeran Heykeli dikti. Heykelin Kızıltepe'nin kültürünü yansıtmadığını, ilçeye yakışmadığını özellikle de gören çocukların korktuğunu dile getirerek tepki gösterdi. Sivil toplum örgütlerinin de tepki göstermesi üzerine heykel belediye ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, dikilen heykelden torununun da korktuğunu belirterek, Özgürlük Meydanı'ndan torunumla geçerken, torunum o manzarayı görünce, 'Dede eve gidelim bu nedir beni yiyecek korkuyorum' diyerek ağlamaya başladı. Belediyenin diktiği yılanlarla sarılmış bu heykelin ne anlam taşıdığını ve tarihçesi nedir hiç kimse bilmiyordu. Kızıltepe halkına yakışmayan bir görüntüydü. Çocukları korkutmaktan başka bir işe yaramıyordu. Belediyenin haber sitesine girdim. Belki orada bu heykelle ilgili bilgi veya tarihçesi ile ilgili bilgi yayınlamış olabilir diye düşündüm. Oradan da bir şey göremedim. Bu Özgürlük Meydanı halkın meydanıdır. Özgürlüğe yakışır büst, heykel, resim, tabela ve afişler konulur. Halk bundan neşe alsın. Halk bundan sevgi, saygı tarihi hatırlatsın diyerek tepkimi dile getirdim. Bunun üzerine belediye de heykeli yerinden kaldırmış dedi.

Mardin Tüketici Hakları Derneği Başkanı Musa Öztürk, belediyenin halkın tepkisini çeken bir heykeli kaldırmasını takdirle karşıladığını belirterek, Heykelin halkın değerlerini yansıtmadığını bile bile ilçenin en merkezi yerine dikilmesi bence büyük bir hatadır. Bu heykel için harcanan bu kadar para yine bu halkın cebinden çıkıyor. Belediye yetkililerinden isteğimiz bu konularda bir az daha duyarlı ve dikkatli olmalarıdır dedi.

TEPKİ GÖSTERİLİNCE KALDIRDIK

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, heykel projesinin bir önceki yönetim tarafından hazırladığını belirterek, Projeyi yürüten firma istenilen çalışmayı yerine getiremeyince zaten daha önce onları mahkemeye vermiştik. Kızıltepe'ye uygun kültürümüzü yansıtan bir çalışma yapacaktı. Dikilen heykele halk ta tepki gösterince biz de yıkma kararı aldık. Firma ile mahkememiz devam ettiği için daha fazla bilgi vermek istemiyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Tepki Çeken Heykel Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hasan taner: memlekete hizmet lazım hizmet hani size diorum yönetim kurulu hani adalet . bana oy verin diosunuz ama secim sonucu ortada bişi görmüyoruz bu memleket cok geride kaldı cokkkk 0 0 Yanıtla

Advertisement