Kızıltepe'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Kızıltepe Yol-İş Sendikası Ortaokulu'nda, TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

26.05.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Kızıltepe Yol-İş Sendikası Ortaokulu'nda, TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Açılışta konuşan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, bilim fuarında emeği geçenlere teşekkür ederek, bilginin üretilmesi ve pazarlanması, toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriteri haline geldiğini söyledi.

Genç, "Okullarımızda en iyi öğretim metodu olarak, yaparak, yaşayarak, öğrenmenin itici güçlerinden biri bilim fuarları olmuştur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz, bilimsel merak ile düşünce sistemini entegre ederek, problem çözme becerilerini geliştirmektedirler. Aynı zamanda bu araştırma projeleri ve bilimsel projeler sayesinde, bilginin geliştirilmesi yeni buluşlara yol açacaktır" diye konuştu.

Fuarda, edebiyat, tarih, fen ve teknoloji, felsefe, tıp ve birçok alanda insan hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yer aldı.

Açılışa, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, kurum müdürleri, vatndaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement