Kızıltepe'de Üretip Sosyal Medya Üzerinden Satıyorlar - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Üretip Sosyal Medya Üzerinden Satıyorlar

Kızıltepe ilçesinde gümüş telkari kursunda yapılan ürünler, sosyal medya üzerinden satılıyor.

11.11.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe ilçesinde gümüş telkari kursunda yapılan ürünler, sosyal medya üzerinden satılıyor.

Kızıltepe'de Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan gümüş telkari kursunda öğrencilerin el emeği göz nuru yaptıkları ürünler, sosyal medya üzerinden satışa sunuluyor. HEM Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan gümüş telkari işlemeciliği konusunda kurs açtıklarını söyledi.

Kursta, kursiyerlerin hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sunduğunu dile getiren Gökdemir, 12 kursiyerin ürünlerinin sosyal medya üzerinden satışının yapıldığını, bu sayede gelir elde edildiğini belirtti.

Kurs eğitmeni Sedat Acay ise kursla unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını hem ileriye taşıyabilmek hem de kursiyerlerin meslek sahibi olmalarını sağlamak istediklerini bildirdi.

Yapılan ürünlerin sosyal medya üzerinden satışa sunulduğunu ifade eden Acay, "İki hafta önce İngiltere'den sosyal medya üzerinden bin 500 lira değerinde sipariş aldık. Şu an siparişleri yapmaya başladık. İnşallah bu hafta içerisinde ürünleri İngiltere'ye göndereceğiz" dedi.

Yurt içindeki fuarlara da katıldıklarını anlatan Acay, "Gümüş telkari satışı yapan iş yerine de satış yapıyoruz. Mersin, Antalya ve Ankara'da sabit müşterilerimiz var, onlarla sürekli iletişim halindeyiz" dedi.

Kursiyer Halise Seyithan da unutulmaya yüz tutan bir mesleği öğrendiklerini anlatarak, aldıkları siparişler sayesinde aile bütçesine de katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Üretip Sosyal Medya Üzerinden Satıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement