Kızıltepe'deki Terör Saldırısı - AK Parti Milletvekillleri Miroğlu ve Çankırı Yaralıları Ziyaret... - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'deki Terör Saldırısı - AK Parti Milletvekillleri Miroğlu ve Çankırı Yaralıları Ziyaret...

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kızıltepe'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, çoluk çocuk demeden sağa sola bomba atanların oturup yeniden bir muhasebe yapması gerektiğini söyledi.

11.08.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kızıltepe'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, çoluk çocuk demeden sağa sola bomba atanların oturup yeniden bir muhasebe yapması gerektiğini söyledi.

Miroğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Kızıltepe'de dün düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve Mardin Devlet Hastanesinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Miroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, dün yapılan terör saldırısının Mardin ve Kızıltepe halkına yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Saldırının mazur ve meşru görülecek bir yanının olmadığına değinen Miroğlu, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Serdar ve Azad yavrularımız biri 8 yaşında diğeri 6 yaşında. Bu yaşta terör saldırısıyla karşı karşıya kaldılar. Hayatlarında bir tramvaya sahip oldular. Onlarda aynı şekilde duygularını ifade ettiler. Terörü lanetleyerek barış ve sevgi ortamında büyümek istediklerini ifade ettiler." dedi.

"Umarım bu hakikatlerin üstü aydınlanır. Umarım her kes bir muhasebe yapar." diyen Miroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çoluk çocuk demeden sağa sola bomba atanlar oturur yeniden bir muhasebe yapar. Halk çok tepkili. Halkın bu saldırıların karşısında, demokrasiden ve sivil hayattan yana bir tavır sergilediğini görüyoruz. Polis, asker ve sivili hedef alan şiddetin ve hiçbir terörün başarıya ulaşma şansı yok. Halkını savunmakta buradan geçmiyor. Siyasi zemini korumak siyasi zemini güçlendirmek varken. 15 Temmuz'dan ders çıkarmamakta çok manidardır."

Milletvekili Çankırı ise bir anne olarak, çocukların böyle bir travma yaşamasının acı olduğunu belirterek, "Çünkü onların oyun oynayıp başka şeyler düşünmesi gerekirken bir bombanın etkisinde kaldılar. Zarar gördüler. Hepsine acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bombalı saldırıda yaralanan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Azad İlhan (10), terörü kınadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Terörü kınıyorum. Yaralı olarak kurtuldum ama kurtulamayan ağabeylerim oldu. Bir polisimiz şehit oldu ona da Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha şiddet ve terör olmasını istemiyorum. Barış ve sevgi içinde büyümek istiyorum."

Azad İlhan'ın annesi Seher Çetin ise eşinden ayrı şekilde 6 çocuğuyla yaşadığını, bombalı saldırı sırasında yaşadıkları dehşet anını unutamadığını söyledi.

Patlamanın evin içinde meydana geldiğini zannettiklerini dile getiren Çetin, patlamanın şiddetinden dolayı evlerinin çöktüğünü, çocuklarının yaralandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu şerefsizliği, bu insansızlığı kim yapıyorsa artık bir son versin. Bu gariban, sefil, aç insanlardan ne istiyorlar. Çünkü şoktayım hala, büyük bir dehşetti. Oğlum dördüncü sınıfa geçti, çocuklarımın hepsi şokta travma geçirdi. Bunu yapanlar artık bu katliamlara son versinler. Bu küçük çocuklara bakıp utansınlar."

Ağabey Cihad İlhan da "Bunu kim yapmışsa Kürtlere bir faydası yok, zararı var. Ne evimiz kaldı ne iş yerlerimiz." dedi.

Kızıltepe\'deki Terör Saldırısı - AK Parti Milletvekillleri Miroğlu ve Çankırı Yaralıları Ziyaret...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'deki Terör Saldırısı - AK Parti Milletvekillleri Miroğlu ve Çankırı Yaralıları Ziyaret... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement