Kızıltepe'deki Terör Saldırısında Yaralananlar ve Yakınları, Terörü Lanetledi - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'deki Terör Saldırısında Yaralananlar ve Yakınları, Terörü Lanetledi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralananlar ve yakınları teröre tepki gösterdi.

11.08.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralananlar ve yakınları teröre tepki gösterdi.

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında dün PKK'lı teröristlerin yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı saat 18.30 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği, bir polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırıda yaralanan vatandaşların Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanesinde tedavileri sürüyor.

Saldırıda bazı vatandaşların evinde bulunduğu sırada, bazılarının ise iş yerinde veya hastane önünde otobüs beklerken yaralandığı belirlendi.

Yaralananlar ve yakınları saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK'yı lanetledi.

"Allah hakkımızı bırakmasın"

Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden yaralılardan 61 yaşındaki Halil Erdoğanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece evde bulundukları sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Erdanoğlu, o anda hiçbir şey göremediklerini, duvar ve camların üzerlerine geldiğini ifade ederek, "Evde televizyon seyrederken duvar üzerimize yıkıldı. Ben, eşim ve torunlarım yaralandık. Allah insanları birbirlerine zarar versinler diye mi yaratmış? Allah hakkımızı bırakmasın." dedi.

Patlamada ayağından yaralanan 15 yaşındaki Serhat Alkan, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gittiğini, çıkışta ise saldırının yapıldığını anlattı.

Alkan, patlamanın etkisi ile şarapnel parçalarının ayağına isabet ettiğini dile getirerek, hastaneye ağabeyi ve yakınları tarafından getirildiğini aktardı.

"Bu saldırıları yapanları lanetliyoruz"

Serhat Alkan'ın kuzeni İsmail Alkan, saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Kuzenim hastanedeki muayenesinin ardından durakta otobüs beklerken yaralandı. Bu saldırıları yapanları lanetliyoruz." ifadelerini kullanan Alkan, terör saldırılarının son bulmasını istediklerini kaydetti.

Patlamada yüzünden yaralanan Tülin Erdoğanoğlu, hem saldırıyı hem de terörü kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Saldırı sırasında evde bulunduğunu, o anda bir alev topu hissettiğini dile getiren Erdanoğlu, "Patlamada ensem, saçlarım yandı. Camlar üzerimize geldi. Her yer kapkara oldu. Can havli ile torunumu kurtarmaya çalıştım ama sonra kendimi kaybettim. Torunumu hastanede gördüm." şeklinde konuştu.

Kızıltepe\'deki Terör Saldırısında Yaralananlar ve Yakınları, Terörü Lanetledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'deki Terör Saldırısında Yaralananlar ve Yakınları, Terörü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement