Kızıltepe Devlet Hastanesinden 'Sansür' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe Devlet Hastanesinden 'Sansür' Açıklaması

Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi tarafından, kurumda haber sitelerinin erişiminin engellendiği iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi.

25.03.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi tarafından, kurumda haber sitelerinin erişiminin engellendiği iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan hastane başhekimi Uzm. Dr. Fetullah Kayan, 2014 yılında Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Bilgi Güvenliği Yönetmeliği yayınlandığı ve alınması gereken asgari tedbirlerin kurumlara iletildiğini söyledi. Uzm. Dr. Kayan, "Amme hukukunun dayanak teşkil ettiği, idarenin düzenleyici işlemiyle yetki fonksiyonu kapsamında, kamu faaliyetlerinin daha iyi gördürülmesi amacına dayanarak, gerçekleştirilen ve herhangi bir kimsenin veya zümrenin haber edinmesine engel olmak amacıyla değil, bilakis kamu hizmetinin daha sağlıklı ve hızlı olmasıyla birlikte sürekliliğini sağlamak sebebiyle ilgili yönetmelik çerçevesinde idarenin bu düzenleyici tasarrufu hukuki bir icraattır. Bu bağlamda 2015 yılı yapılanması çerçevesinde lisanslı 'antivirüs' ve 'güvenlik duvarı' temin edilerek sisteme zarar verebilecek, hasta bilgi güvenliğini riske edecek, çalışanlarımızın multimedya içeriği olan siteleri ziyaret etmesi suretiyle ağda veri akışını zora sokacak davranış içerisinde olmasının önüne geçilmiş ve internet, iddia edildiği gibi yerel haber sitelerine değil, bir bütün olarak erişime kapatılmıştır" dedi.

Hastane Bilgi Yönetim Sistemi aracılığıyla hasta bilgilerinin işlendiği, depolandığı ve korunduğu bir yapı olduğunu kaydeden Kayan, ağda yavaşlamaya neden olacak multimedya içerik barındıran ve virüs bulaştırma potansiyeli olan siteler dışındaki tüm resmi kurum, bankalar ve eğitim kurumları erişime açık durumda olduğunu dile getirdi. Uzm. Dr. Kayan, "Değerli halkımızın geri bildirimleri sonucu muayene sırası almak gibi en basit bir işlemde bile sistemin zaman zaman kilitlendiği, poliklinik önünde sıranın arttığı ve kabul edilemez bekleme sürelerinin oluştuğu göz önüne alındığında, internet ağını yavaşlatan tüm unsurları devre dışı bırakmaya yönelik aldığımız ve alacağımız tedbirlerin önemi, bir kat daha anlaşılmaktadır. Hastanemizdeki yenilikçi, hasta odaklı ve 'Halka hizmet, hakka hizmettir' anlayışı ile hizmete devam edeceğimizi basına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe Devlet Hastanesinden 'Sansür' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement