Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Esnafından Belediyeye Tepki - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Esnafından Belediyeye Tepki

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi esnafı belediyenin kendilerine haksızlık yaptığı gerekçesiyle Kızıltepe Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yaptı.

21.07.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi esnafı belediyenin kendilerine haksızlık yaptığı gerekçesiyle Kızıltepe Kaymakamlığı önünde basın açıklamasında bulundu.

Grup, Kızıltepe Belediyesi esnaflar arasında eşitlik ilkesini ihlal ettiği, eski buğday pazarının boşaltılması için Kaymakamlığa 324 esnafın bireysel şikayet dilekçelerini teslim etti.

Kaymakamlık önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Kızıltepe Zahireciler Derneği Genel Sekreteri Cebrail Bülbül, eski pazarın boşaltılması ve yerleşim alanında Hububat Ticaretinin yapılmaması için tüm yasal yollara başvurup haklarını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti.

Bülbül şunları söyledi:

"Kızıltepe'de yaşayan herkesin malumudur bundan 7 sene önce Kızıltepe Belediyesi ilçemizin trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliği gerekçe göstererek eski buğday pazarın boşaltılması için karar aldı. Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak ilçemizin çevre ve trafik sorununa olumlu katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Belediyesinin boşaltma kararını iyi niyetli düşünerek 324 esnaflarımızla ilçe dışına taşındık. Kızıltepe Belediyesi kendi kararı gereği eski pazarı tahliye edeceğine hububat ticareti faaliyetinin devam etmesini teşvik etmiştir. Kızıltepe Belediyesine soruyoruz. Madem eski buğday pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız?  Sonuç olarak Kızıltepe Belediyesi esnaf arasında eşitlik ilkesini ihlal ederek taraf olmuştur. Yıllardır Belediyenin kapısına gidip mağduriyetimizi bildiriyoruz. Belediyenin bu umursamaz tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. Çaresizlikten bu gün 324 esnaflarımızın bireysel şikayet dilekçelerini kaymakamlığa teslim edip yardım talebinde bulunduk. Eski pazarın boşaltılması ve yerleşim alanında hububat ticaretinin yapılmaması için tüm yasal yollara başvurup haklarımızı sonuna kadar arayacağız". - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Esnafından Belediyeye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement