Kızıltepe Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe'de Tarım Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe'de Tarım Fuarı Açılışına Katıldı

Kızıltepe Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe\'de Tarım Fuarı Açılışına Katıldı

Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe'de Tarım Fuarı açılışına katıldıMARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde, Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı açıldı.

22.04.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe'de Tarım Fuarı açılışına katıldı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde, Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı açıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Ziraat Bakanı Abdulsettar Mecit, burada Kürtçe yaptığı konuşmada, Türkiye ile aralarında ticaretin önemli olduğunu ve Türk şirketlerinin ülkesinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Siyasi ilişkilerin iyileştirilmesinin ekonomiyi olumlu etkilediğini söyleyen Abdulsettar Mecit, Burada yaşanan gerginlik nedeniyle tarım ve turizm alanları etkilenmiştir. Dolayısıyla en yakın zamanda bu yaşanan durumların çözülmesini umuyoruz. Bu olumsuz olayların çözülmesi için ilk önce müzakere ve barışçıl yollara başvuralım. Bir an önce burada yaşayan halkların bir araya getirilmesi ve bu olaylara çözüm bulunmalıdır dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin'de 3 bin 740 hektarlık sulanabilir tarımsal alan olduğunu, meyve ve sebze üretiminde önemli potansiyel bulunduğunu anlattı. Yaşanan sancılı süreçte bu potansiyelin gereği gibi değerlendirilmediğini kaydeden Ahmet Türk, Umut ediyoruz ki bir gün bu çatışmaların çok anlamsız olduğunu hepimiz göreceğiz. Barışçıl demokratik bir ortamın sağlanması ve halkların kardeşliğini gerçekleştirilecek bir anlayışın egemen olacağını umut ediyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda İstanbul'da 500-600 ton civarında un ihraç edilirken, Mardin'de 2013 yılında 367 bin ton un ihracat ediliyordu. Fakat 2014 yılına geldiğimizde bu ihracat 460 bin tona çıkararak, Türkiye'de en çok gıda ve un ihracat eden illerin başına geçti diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Çelik, Başkan Türk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Tarım Bakanı Mecit ile birlikte fuar alanındaki stantları ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı. Fuar 3 gün açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe Iraklı Kürt Bakan, Kızıltepe'de Tarım Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement