Kızıltepeli İş Adamlarından Irak'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kızıltepeli İş Adamlarından Irak'a Ziyaret

Kızıltepeli İş Adamlarından Irak\'a Ziyaret

Kızıltepe TSO Başkanı Mahmut Dündar öncülüğündeki Kızıltepeli iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet, Kuzey Irak'a 3 günlük iş gezisi düzenlendi.

24.04.2014 10:24  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Mahmut Dündar öncülüğündeki Kızıltepeli iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet, Kuzey Irak'a 3 günlük iş gezisi düzenlendi.

Kızıltepeli iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet, ilk olarak Duhok Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Ahmet Hayat Hüseyin Abdülhamit ile sohbet eden heyet, odalar arası işbirliği anlaşması imzaladı. Daha sonra Erbil'e hareket eden heyet, kentin Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Soran A. Aziz ile bir araya geldi. Kızltepe'den gelen heyetle Erbil Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş anlaşmaları imzalandı. İş adamlarının kenti ziyaretiyle yapılan anlaşmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Soran A. Aziz, Türk iş adamlarının kentte yatırıma çağırdı. A. Aziz, kentte ticari irtibat bürolarının muhakkak açılması gerektiğini kaydetti.

Heyet adına açıklamalarda bulunan Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Mahmut Dündar ise görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Dündar, "Ziyaretimizin sebebi değerli başkanlarımızla ve iş adamlarımızla bir araya gelmek, tanışmak ve bir bir birerimiz daha yakından tanımaktı. Sağ olsun bizleri çok sıcak karşıladılar. Ezelden beri Iraklı dosyalarımızla arkadaşlık, aile, akrabalık bağlarımız çok şükür devam ediyor. Bunu ticaretle daha güçlendirmek ve sıkıntıları gidermek için Duhok ve Erbil oda başkanları ile görüştük. Tabii ki burada en büyük sıkıntımız, Habur Sınır Kapısı, burada personel sıkıntısı var. Duhok ve Erbil ticaret odalarıyla görüşüp, anlaşma imzaladık ve sorunlarımızı masaya yatırdık" dedi.

Kızıltepe Ticaret Borsalar Başkanı Mehmet Şahin ise, çok güzel ve duyarlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, el birliği ile sorun ve sıkıntıları aşacaklarını dile getirdi.

İhlas Haber Ajansı Kızıltepe muhabiri İsmail Aydoğan'ın da eşlik ettiği gezide heyet, Duhok ve Erbil kentlerinin tarihi yerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldu.

Heyet, temaslarının ardından bugün yurda dönecek. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepeli İş Adamlarından Irak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement