Kızına, Düğünde 120 Bin Liralık Altın Kemer Taktı - Son Dakika
Güncel

Kızına, Düğünde 120 Bin Liralık Altın Kemer Taktı

Kızına, Düğünde 120 Bin Liralık Altın Kemer Taktı

Nezir GÜNEŞ- İbrahim AYDOĞANMardin, (DHA) - Mardin'de Ömeri Aşireti'nin ileri gelenlerinden işadamı Tacettin Çalış, aynı aşirete mensup Ahmet Alioğlu ile evlenen kızı Ebru Çalış'a düğün gecesi 120 bin lira değerinde altın kemer taktı.

30.01.2012 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nezir GÜNEŞ- İbrahim AYDOĞAN Mardin, (DHA) - Mardin'de Ömeri Aşireti'nin ileri gelenlerinden işadamı Tacettin Çalış, aynı aşirete mensup Ahmet Alioğlu ile evlenen kızı Ebru Çalış'a düğün gecesi 120 bin lira değerinde altın kemer taktı.

Ebru ve Ahmet Alioğlu çifti dün akşam görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Kızıltepe İlçesi'ndeki Dünaysır Düğün Salonu'ndaki düğüne, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'ın da aralarında bulunduğu yörenin ileri gelen aşiret liderleri ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldı. Düğünde konuklara yöreye has Hamis adı verilen et kavurma ikram edildi.

Kızıltepe Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nuri Alparslan'ın kıydığı nikahla evlenen Ebru Çalış ve Ahmet Alioğlu'nun nikah şahitliğini de AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık yaptı. Nikah töreni sonrası kısa bir konuşma yapan Milletvekili Akdağ, her iki aileyi de tebrik ederken, Genç çiftin çıktıkları mutlu evlilik yolunu, aynı yastıkta, sağlıklı bir ömür ve en az üç çocukla süsleyecekleri mutlu bir yaşam dileğinde bulunuyorum dedi.

Nikah töreninin ardından 12 katlı düğün pastasını birlikte kesen ve bir birlerine ikramda bulunan genç çift, ilk danslarını ışık ve konfeti yağmuru altında yaptı. Yörenin tanınmış ses sanatçıları, davul- zurna ekibi ve Rıbbab adı verilen kemençe eşliğinde gelin ve damat ile konuklar uzun süre halay çekerek coşkuyla eğlendi.

Düğünde gelin Ebru ile damat Ahmet'e takılan takı ve paralar, konuklar hayrete düşürdü. En pahalı takı ise gelin babası işadamı Tacettin Çalış'tan geldi. Çalış, kızı Ebru'ya 120 bin lira değerinde altın kemer taktı. Gelin ve damada takılan paralar ise boylarını aştı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızına, Düğünde 120 Bin Liralık Altın Kemer Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement