Kızının Sokağa Terk Ettiği Kadın Gözyaşlarıyla Huzurevine Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kızının Sokağa Terk Ettiği Kadın Gözyaşlarıyla Huzurevine Yerleştirildi

Kızının Sokağa Terk Ettiği Kadın Gözyaşlarıyla Huzurevine Yerleştirildi

MANİSA'da yaşayan ve polis tarafından sokağa terk edilmiş halde bulunan 4 çocuk annesi 77 yaşındaki Birsen Çınar'a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

14.10.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da yaşayan ve polis tarafından sokağa terk edilmiş halde bulunan 4 çocuk annesi 77 yaşındaki Birsen Çınar'a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı. Çocuklarından ayrılmak istemediğini söyleyen ve gözyaşı döken Birsen Çınar, yanındaki 2 poşet eşyayla Kula Huzurevi'ne yerleştirildi. Yunusemre'nin Atatürk Mahallesi'nde devriye görevi yürüten polis ekipleri, geçen çarşamba günü akşam saatlerinde, Birsen Çınar'ı sokağa terk edilmiş halde buldu. Kendisini kızının sokağa bıraktığını söyleyen Çınar'ı bulunduğu yerden alan ekipler, Manisa Devlet Hastanesi'ne götürüp sağlık kontrolünden geçirdi. Ardından Çınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, geceyi geçirmesi için bir otele yerleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve müdürlük çalışanları, dün sabah, yaşlı kadının kaldığı otele giderek, Birsen Çınar'ı Kula Huzurevi'ne yerleştirmek için işlemleri başlattı. İl Müdürü Konan, sürekli ağlayan ve çocuklarından ayrılmak istemediğini anlatan Birsen Çınar'ı teselli etmeye çalıştı. İl Müdürü Murat Konan, geçen nisan ayında Birsen Çınar'ın kızıyla birlikte huzurevinde kalmak için kendilerine müracaat ettiğini, ancak haziran ayında kızının müdürlüğe gelip "Ben anneme bakacağım, huzurevine vermekten vazgeçtim" dediğini anlattı. Konan, "Biz huzurevi başvurumuzdan vazgeçtik diye haziran ayında müdürlüğe geldiler. Ancak bize dün akşam gelen ihbarda kızının yaşlı kadını sokağa bıraktığını öğrendik. Biz de bundan sonra devlettin şefkatli kollarında, huzurevinde bakacağız. Her türlü ihtiyacı devlet tarafından karşılanacak" dedi.

"EVLATLARIMDAN AYRILMAK İSTEMİYORDUM"

Gözyaşlarına hakim olamayan Birsen Çınar ise "Çocuklarımı göremeyeceğim diye çok üzülüyorum. Bir siz varsınız sadece. Dua ediyorum, Allah iyilerle karşılaştırsın. Ben istemezdim evlatlarımdan ayrılmak. Uzağa götürürseniz beni görmeye nasıl gelecekler? 2 oğlum, 2 kızım var. Oğlum hasta. Hem kendi hem de gelinim hasta. Kızlarımdan biri kirada oturuyor, ev temizliğine gidiyor. Diğeri de 'Bakamam sana' diyor. Bir ay bakıyor, sonra sokakta kalıyorum. Sokağa atıyor, artık olmayacak. Eşim 9 sene önce öldü. Evimde oturuyordum. Ama imza attırıp evi sattılar. Evimi satmasam, komşularım bana bakardı. Beni karanlık yerlere sokmayın, çok sıkılırım. Ben ağlamayayım da kim ağlasın? Evlatlarımın köşesinde olsaydım, yanlarında olsaydım daha iyi olmaz mıydı? Çocuklarımdan ayrılmak istemiyordum, ama nasip kader böyleymiş" diye konuştu. Kula Huzurevi'ne götürülmek üzere yanındaki 2 poşet eşyasıyla otelden çıkarılan Birsen Çınar'ın ağladığı görüldü. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızının Sokağa Terk Ettiği Kadın Gözyaşlarıyla Huzurevine Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement