Kızkalesi'nde Sonbaharda Deniz Keyfi - Son Dakika
Yerel

Kızkalesi'nde Sonbaharda Deniz Keyfi

UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan, Mersin’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi, sonbaharda da tatilcileri ağırlıyor.

17.10.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi, sonbaharda da tatilcileri ağırlıyor.

Uygun iklimi sayesinde yılın büyük bölümünde güneşin etkili olduğunu Mersin sahilleri, yerli ve yabancı tatilcileri çekmeye devam ediyor. Kızkalesi, hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü kentte, önemli tatil merkezleri arasında öne çıkıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yaptığı açıklamada, çok sayıda yabancı turistin özellikle sonbaharda Kızkalesi'nde tatili tercih ettiğini belirterek, ekimde denize girmenin farklı keyif yaşattığını söyledi.

Bölgede tatil döneminin uzun sürmesine sevindiklerini anlatan Öztop, "Kış, yurdun birçok bölgesinde yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı ancak Kızkalesi'nde hava ve deniz suyu sıcaklığı turistleri buraya çekiyor. Bunu, Mersin'in narenciyede olduğu gibi turizmde de marka haline geleceğinin göstergesi olarak görmekteyiz" dedi.

Öztop, Kızkalesi'nin özellikle Almanya, İsveç, İtalya, Hollanda, ABD ve Fransa'dan tatilcileri ağırladığını sözlerine ekledi.

Almanya'nın Hamburg kentinden gelen Björn Kranefuss, sonbaharda tatil için Kızkalesi'ni tercih ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 5 yıldır aynı dönemde Kızkalesi'ne tatile geliyoruz. Bu mevsimde sahiller sakin oluyor. Akdeniz gibi buradaki insanlar da sıcak. Burada mutlu bir tatil geçiriyoruz" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızkalesi'nde Sonbaharda Deniz Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement